PASS KVOTENE: Det er ikke egne smør-kvoter, men du må holde deg innenfor verdigrensene. 500 gram svensk smør koster 32,90 svenske kroner på MaxiMat på Nordby, det betyr at du kan ha med deg 107 pakker smør. (Montasje: Colourbox/Arla)

PASS KVOTENE: Det er ikke egne smør-kvoter, men du må holde deg innenfor verdigrensene. 500 gram svensk smør koster 32,90 svenske kroner på MaxiMat på Nordby, det betyr at du kan ha med deg 107 pakker smør. (Montasje: Colourbox/Arla)

Pass tollkvotene:

Du kan ikke ha med ubegrenset

Publisert: Onsdag 14. desember 2011 kl 10:30

Det er ingen egen smør-kvote, men du må holde deg innenfor verdigrensen.


Dinside Skal du til utlandet og handle før jul, bør du passe på kvotene.

Ifølge Tollvesenet er det ingen egen kvote for smør, men du må holde deg innenfor verdigrensen.

- Det har vært litt spørsmål om det, får vi vite hos Tollvesenet.

107 pakker smør

Har du vært ute av Norge i mer enn 24 timer, kan du ta med deg varer for 6.000 kroner. Er du kun på dagstur, og oppholdet altså er kortere enn 24 timer, kan du ta med deg varer for inntil 3.000 kroner.

Med en smørpris på 32,90 svenske kroner (MaxiMat, Nordby Shoppingsenter), betyr det at du kan ta med deg inntil 107 halvkilospakker med smør. Betingelsen er at du da ikke handler noe annet.

Du kan kun ta med deg smør fra EØS-land, og disse reglene gjelder kun for smør til privat bruk. Det er andre regler for import for kommersiell omsetning.

Husk kvotene

Ingen spesiell smør-kvote, altså, men det er andre kvoter du må forholde deg til:

Alkoholkvote:
Brennevin over 22 prosent tom. 60 prosent: 1 liter
Vin mellom 4,7 prosent og 22 prosent: 1,5 liter (2 flasker)
Øl over 2,5 prosent (også sterkøl), eller rusbrus ol. fra 2,5 til 4,7 prosent: 2 liter

Du kan ikke handle alkoholvarer taxfritt dersom du kun er på dagstur - du må ha vært ute av landet i 24 timer for å kunne ha med taxfrivarer lovlig.

Tobakkskvote:
200 sigaretter eller 250 gram andre tobakksvarer, og 200 blad sigarettpapir.

Kjøtt og melk:
Du kan ta med deg til sammen 10 kilo av kjøtt og kjøttvarer, ost og fôr. Hunde- og kattemat kan du ta med deg uavhengig av denne 10-kilosgrensa. Fra land utenfor EØS er det forbudt å ta med seg kjøtt, kjøttprodukter, melk og melkeprodukter i bagasjen.

Valuta:
Ved innreise kan du ha med betalingsmidler for til sammen inntil 25.000 norske kroner, dette kan være i form av norske og utenlandske kontanter, sjekker/reisesjekker og andre verdidokumenter. Har du med verdier ut over dette, skal du gi melding på et eget skjema.

Planter, frukt og bær:
Du kan ta med deg følgende frukt, bær, planter og plantedeler til privat bruk, uten at det kreves et plantesunnhetssertifikat:
 • inntil 10 kilo frukt, bær og grønnsaker, men ikke poteter.
 • inntil 25 stk. avskårne blomster.
 • inntil 3 kilo blomsterløk og blomsterknoller.
 • inntil 5 stk. potteplanter (stueplanter) fra europeiske land.
 • inntil 50 porsjonspakninger med frø.

 • Drivstoff:
  Du kan ha inntil 600 liter i kjøretøyets normale drivstofftanker, i tillegg kan du ha inntil 10 liter på godkjent reservekanne.

  svenskehandel dagligvarer grensehandel

  Nye tester på Dinside

  Fem DAB-radioer i budsjettklassen

  TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

  Pølsa med 30 prosent grønnsaker

  Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

  Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

  Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

  Har du noe å tilføye?

  Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

  RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil