Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
De aller fleste eiendomsmeglere gir deg gratis verdivurdering på boligen din. Det bør du be om nå.  (Faksimile/montasje: Meglernes nettsider/DinSide)
De aller fleste eiendomsmeglere gir deg gratis verdivurdering på boligen din. Det bør du be om nå. (Faksimile/montasje: Meglernes nettsider/DinSide)

Få ny verdivurdering på boligen din nå

Det kan lønne seg, uansett hvilken vei boligprisene går.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Skal boligprisene videre oppover neste år? Fortsetter høstens utflating av boligprisene? Eller kan den økonomiske uroen i Europa føre til et prisfall?

Uansett utfall: Norske boligpriser er ekstremt høye. Du har mye å tjene og ingen ting å tape på å få en ny verdivurdering av boligen din, selv om du ikke skal selge. For når boligens verdi øker, samtidig med at du betaler ned på lånet ditt, øker sikkerheten du har for lånet, og du kan forhandle deg til bedre renter.

Slik tjener du på at boligen din øker i verdi - uten å selge.

Får du en ny verdivurdering nå, vil du kunne dra fordel av rekordhøye boligpriser. Skulle prisene falle, har du fått refinansiert lånet ditt mens boligverdien er på topp - og skulle de øke mye mer, ja da kan du jo få en ny verdivurdering igjen om noen måneder.

Hvor mye er boligen din verdt?
Finn ut med vår boliglånskalkulator


Best for dem på vippen

Du har ingen ting å tape, men kan tjene mye på å få en ny verdivurdering av boligen din, ifølge Christine Warloe i Nordea. (Foto: Nordea)
Du har ingen ting å tape, men kan tjene mye på å få en ny verdivurdering av boligen din, ifølge Christine Warloe i Nordea. (Foto: Nordea)
Ifølge Christine Warloe, forbrukerøkonom i Nordea, er det boligeiere som kan øke sikkerheten for lånet så mye at de kommer over et sikkerhetstrinn som har mest å hente:

– En grunn til å gjøre en ny vurdering, er å komme innenfor 80-, 75- , 70- eller 60 prosents sikkerhet, sier Warloe til DinSide.

De fleste bankene gir deg bedre rentebetingelser, jo større sikkerhet du har for lånet. Bankene har litt ulike grenser her, så dersom din bank kun endrer renten når du krysser 80- eller 60 prosentsgrensene, kan det være verdt å sjekke om du kan få et bedre tilbud fra en annen bank.

Fokus bank går imidlertid mot strømmen, og gir lik boliglånsrente til alle lånekundene sine.

Selv om du er langt fra å kunne krysse disse grensene, er det likevel et poeng å få en verdivurdering nå som prisene er så høye: Skulle de gå ned, vil banken ha denne verdivurderingen som referansepunkt når du betaler ned på lånet og krysser et sikkerhetstrappetrinn; ikke det du kjøpte boligen for da prisene var lave; og ikke verdien etter et eventuelt nytt prisfall.

– For alle de unge som har boliglån med sikkerhet i foreldres bolig er det et annet poeng man ikke bør glemme når gjeldsgraden blir lavere, at man kan frigjøre foreldre for kausjon eller medlånetakeransvaret.

Les også: Slik får du best rente

Så mye kan du spare

Hvor mye du kan spare er avhengig av en rekke faktorer: Hvor stort lånet er, hvilke renter du har i dag, hvilken bank du har - og om du er villig til å bytte bank for å få best mulig rente.

På DinSide har vi en rekke verktøy som gir deg best mulig grunnlag for å ta riktige valg.Tips: Be banken om bedre renter, selv om du ikke har kommet over en av bankens grenser. Det verste som skjer er at du får et nei.

Gratis verdivurdering

- Løs ut kausjonistene

Warloe har også et tips til deg som har måttet be foreldre eller andre om hjelp til å ta opp lån: - For alle de unge som har boliglån med sikkerhet i foreldres bolig er det et annet poeng når gjeldsgraden blir lavere, at man kan frigjøre foreldre for kausjon eller medlånetakeransvaret.
Det trenger heller ikke å koste deg noe å få en ny verdivurdering. Bankene krever ikke at du hyrer inn en profesjonell takstmann:

– Vi godtar verdivurderinger fra eiendomsmeglere, og de kan man hente inn gratis, sier Warloe.

Hun påpeker imidlertid at det ikke er bråhast med å få verdivurdering i forhold til et eventuelt boligprisfall. - Skulle prisene falle, skjer det jo ikke over natten. Så skulle det skje noe med boligprisene før du har rukket å få en verdivurdering, er det bare å få innhentet så raskt som mulig.

Men er du en av dem som vil kunne få redusert renteutgiftene, er hver måned du venter, en måned du betaler for mye på lånet ditt.

Spør flere meglere

Har du et par timer til overs, kan det også lønne seg å spørre flere meglere; og så ta den beste verdivurderingen med til banken. Benytt også sjansen til å snakke litt med dem; Skal du selge, er dette en fin måte å sortere ut hvilke meglere du kunne tenke deg å overlate boligsalget til.

Les også: Skal du selge? Spioner på andres visninger før du bestemmer deg for megler.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Nico Widerberg

Familie
Familie
  • Galleripris:
    6 500,-

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
  • Galleripris:
    2 200,-