Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Peugeot 208 kommer både med tre og fem dører (Foto: Peugeot)
Peugeot 208 kommer både med tre og fem dører (Foto: Peugeot)

Peugeot 208 - tilbake til røttene

Peugeot viser helt nye 208, en bil som er både mindre og lettere enn forgjengeren 207.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide 208 blir Peugeots nye småbil, og nettopp småbilegenskapene skal rendyrkes i denne bilen. Mens forgjengeren 207 var en relativt stor og tung småbil, skal nye 208 være et lite hakk mindre og to hakk lettere. Det er positivt for de som er opptatt av småbilenes sterke sider, håndterbarhet, forbruk, miljø og pris.

208 er syv centimeter kortere og én centimeter lavere enn 207. Viktigst er likevel kanskje at vekten har blitt redusert med opptil 173 kilo. Den letteste varianten veier nå 975 kilo. Til tross for dette lover Peugeot at den innvendige plassen har blitt merkbart bedre. Så er heller ikke plassutnyttelsen i 207 all verdens.

Ny design

Designmessig er dette et klart brudd med forgjengeren. Dette er en helt ny bil, og ikke bare en oppdatering. Det syns på designen. Visse likhetstrekk med storebror 508 kan anes i fronten, men alt i alt er dette ganske nyskapende i Peugeot-sammenheng.

Også innvendig er det helt nye toner. La oss håpe at vektbesparelsene ikke har gått utover den fine kvalitetsfølelsen som er i dagens 207. Bildene ser i alle fall lovende ut. Legg merke til den store berøringsskjermen og det lille rattet. Head-up Display blir også tilgjengelig.


Mange og gjerrige motorer

208 blir i utgangspunktet tilgjengelig med syv motoralternativer – hvorav hele fem går på diesel. Alle motorene med unntak av den største bensinmotoren slipper ut under 100 gram CO2. Det er sterkt, og aller best er den ene dieselmodellen som nøyer seg med 87 gram.

Tre sylindre

Ellers er man sparsomme med opplysningene om motorene. De to bensinmotorene er tresylindrede og måler beskjedne 1,0 og 1,2 liter. Det er trolig at det kommer en kraftigere RC-utgave senere. Uavhengig av den, lover Peugeot at man har lagt vekt på de sportslige egenskapene i 208, og den reduserte vekten er i alle fall positivt for dette.

Bilen skal lanseres til våren. Da møter den konkurrenter som Volkswagen Polo og nye Toyota Yaris.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Pushwagner

Sitting down
Sitting down
  • Galleripris:
    12 000,-

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
  • Galleripris:
    5 500,-