Dette er hvordan Automedia mener nye BMW 4-serie kommer til å se ut i sin GranCoupé-versjon. (Illustrasjon: Automedia)

Dette er hvordan Automedia mener nye BMW 4-serie kommer til å se ut i sin GranCoupé-versjon. (Illustrasjon: Automedia)

BMW forbereder 4-serie

Vi vet at BMW forbereder kupéversjon basert på nye 3-serien Dette er en "CC"-variant.


Dinside Det er Automedia som har generert dette bildet, som viser den kommende 4-serien til BMW slik de ser den for seg. Etter det vi har fått opplyst, har nye BMW 4-serie kodenavnet F32. BMW endrer delvis modellpolitikk, og innfører samme inndeling i sin mellomklasse som i sin øvre mellomklasse - hvor 5-serie (sedan, Touring og GT), er differensiert fra 6-serie (kupé og kabriolet) med forskjellig nummer.

På samme måte kommer altså 4-serien til å være en differensiert modellrekke i forhold til 3-serien - men de vil dele plattform.

Fronten blir nok lik denne 3-serien i sportshabitt. (Foto: BMW)
Fronten blir nok lik denne 3-serien i sportshabitt. (Foto: BMW)
Her kan du lese om den nye BMW 3-serien, som ble lansert 14. oktober.

GranCoupé

Den oppmerksomme leser vil legge merke til at bilen på bildet ikke er en kupé, men en kupé-lignende sedan (som enkelte kaller "firedørs kupé". Dette har sin forklaring i at BMW utvider antallet varianter i hver modellrekke - en romslig crossover-versjon kalt GT, og en elegant "kupé-sedan" som såvidt vi vet vil gå under betegnelsen GranCoupé. Illustrasjonen fra Automedia forestiller altså BMW 4 GranCoupé og blir konkurrenten til Audi A5 Sportback, om enn i mindre grad enn GT-versjonen av 3-serie (se lenger ned).

(Vår prøvekjøring av fornyede A5 kan du for øvrig lese om her).

6-serien som blir først ute som "firedørs kupé"; den første sekseren med fire dører er annonsert til neste år og vi har tidligere vist bilder av denne Gran Coupé, som blir konkurrent til Mercedes CLS.

Tre firere

Firer-serien vil altså sannsynligvis ha tre varianter: Kupéversjonen som erstatter dagens 3-serie kupé, kabrioletversjonen (som vi ikke ennå vet om blir en klassisk kabriolet med stofftak eller som dagens 3-serie en kabriokupé) - og altså GranCoupé-varianten med bakdører.

Motorene blir de samme som i nye 3-serie - det vil si med den effektive "twin power turbo"-teknologien. Når det gjelder 3-serien vil også den få ytterligere to varianter, den høyreiste kombien GT og Touring-versjonen (stasjonsvogn).

Vi forventer ikke å se nye BMW 4-serie klar til salg før i 2013.


Les også: BMW går nye veier - her er BMW i3 ig i8.

 (Foto: BMW)
Vi regner med at interiøret i kommende BMW 4 GranCoupé blir temmelig likt det i nye 3-serie, som vi ser her. (Foto: BMW)


Saken er tidligere publisert 25/10-2011

bmw 4-serie rendering automedia

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil