Dette er hvordan Automedia mener nye BMW 4-serie kommer til å se ut i sin GranCoupé-versjon. (Illustrasjon: Automedia)

Dette er hvordan Automedia mener nye BMW 4-serie kommer til å se ut i sin GranCoupé-versjon. (Illustrasjon: Automedia)

BMW forbereder 4-serie

Vi vet at BMW forbereder kupéversjon basert på nye 3-serien Dette er en "CC"-variant.


Dinside Det er Automedia som har generert dette bildet, som viser den kommende 4-serien til BMW slik de ser den for seg. Etter det vi har fått opplyst, har nye BMW 4-serie kodenavnet F32. BMW endrer delvis modellpolitikk, og innfører samme inndeling i sin mellomklasse som i sin øvre mellomklasse - hvor 5-serie (sedan, Touring og GT), er differensiert fra 6-serie (kupé og kabriolet) med forskjellig nummer.

På samme måte kommer altså 4-serien til å være en differensiert modellrekke i forhold til 3-serien - men de vil dele plattform.

Fronten blir nok lik denne 3-serien i sportshabitt. (Foto: BMW)
Fronten blir nok lik denne 3-serien i sportshabitt. (Foto: BMW)
Her kan du lese om den nye BMW 3-serien, som ble lansert 14. oktober.

GranCoupé

Den oppmerksomme leser vil legge merke til at bilen på bildet ikke er en kupé, men en kupé-lignende sedan (som enkelte kaller "firedørs kupé". Dette har sin forklaring i at BMW utvider antallet varianter i hver modellrekke - en romslig crossover-versjon kalt GT, og en elegant "kupé-sedan" som såvidt vi vet vil gå under betegnelsen GranCoupé. Illustrasjonen fra Automedia forestiller altså BMW 4 GranCoupé og blir konkurrenten til Audi A5 Sportback, om enn i mindre grad enn GT-versjonen av 3-serie (se lenger ned).

(Vår prøvekjøring av fornyede A5 kan du for øvrig lese om her).

6-serien som blir først ute som "firedørs kupé"; den første sekseren med fire dører er annonsert til neste år og vi har tidligere vist bilder av denne Gran Coupé, som blir konkurrent til Mercedes CLS.

Tre firere

Firer-serien vil altså sannsynligvis ha tre varianter: Kupéversjonen som erstatter dagens 3-serie kupé, kabrioletversjonen (som vi ikke ennå vet om blir en klassisk kabriolet med stofftak eller som dagens 3-serie en kabriokupé) - og altså GranCoupé-varianten med bakdører.

Motorene blir de samme som i nye 3-serie - det vil si med den effektive "twin power turbo"-teknologien. Når det gjelder 3-serien vil også den få ytterligere to varianter, den høyreiste kombien GT og Touring-versjonen (stasjonsvogn).

Vi forventer ikke å se nye BMW 4-serie klar til salg før i 2013.


Les også: BMW går nye veier - her er BMW i3 ig i8.

 (Foto: BMW)
Vi regner med at interiøret i kommende BMW 4 GranCoupé blir temmelig likt det i nye 3-serie, som vi ser her. (Foto: BMW)


Saken er tidligere publisert 25/10-2011

bmw 4-serie rendering automedia

DEL

Nye tester på Dinside

KEF Muo

Men direkte billig er den ikke.

Den ladbare BMW 225xe Active Tourer

Det ble dessverre ikke lange kjøreturen, men førsteinntrykket av BMWs første flerbruksbil med ladekontakt, var positivt.

Dell XPS 13 - oppgradert!

Nye XPS 13 har blitt klart bedre enn forrige gang.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil