Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Med Oslo Pass kan du oppleve hovedstadens severdigheter og tilbud til en billig penge. (Montasje: Per Ervland)
Med Oslo Pass kan du oppleve hovedstadens severdigheter og tilbud til en billig penge. (Montasje: Per Ervland)

Slik får du rabatter i Oslo

Med «Oslo Pass» kan du parkere, reise kollektivt og oppleve hovedstaden gratis.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide «Oslo Pass» er ingen ny sak, selv om kanskje ikke alle har hørt om det. Passet har eksistert siden 1984, og gikk da under navnet «Oslo Kortet». I 2002 ble navnet endret til «Oslo Pass».

Men for deg som ikke aner hva dette går ut på, er det kort fortalt et pass som gir deg fri transport med offentlige kommunikasjonsmidler, fri adgang til 30 museer og severdigheter, fri parkering på kommunale parkeringsplasser i Oslo, gratis adgang til utendørs svømmebasseng, gratis vandreturer, rabatt på sightseeing, Tusenfryd, bilutleie, skisimulator, skøyte- og skiutleie, samt gode tilbud på restauranter, butikker og danseforestillinger.

Priser på Oslo Pass

Voksen 2011:
 • 24 timer: 230 kroner
 • 48 timer: 340 kroner
 • 72 timer: 430 kroner


 • Barn 2011:
 • 24 timer: 100 kroner
 • 48 timer: 120 kroner
 • 72 timer: 160 kroner


 • Oslo Pass for barn/honnør kan brukes av barn i alderen 4-15 år og eldre fra og med 67 år. Barn/honnør-passet gir ikke gratis parkering.

  Studenter med gyldig studentbevis får 20 prosent rabatt ved kjøp av Oslo Pass på Turistinformasjonene.
  – Salget av «Oslo Pass» har hatt en formidabel økning de seneste årene, i takt med at bortimot samtlige museer og attraksjoner i Oslo har blitt deltakere i passet, sier Magnus Mørch, markedskoordinator for Oslo Pass i VisitOslo, til DinSide.

  Tips: Opplev operaen i Bjørvika uten å være der

  Forventer rekordsalg

  Du kan velge mellom å ha et pass som endten er gyldig for 24, 48 eller 72 timer. Passet er gyldig fra det øyeblikket du stempler det og i det antall timer som er angitt på passet, ifølge nettsiden.

  – Slik det ser ut for øyeblikket, forventer vi at også 2011 blir et rekordår for salget av «Oslo Pass», med et forventet salg på 85.000 pass. Alle undersøkelser vi har foretatt viser at turistene er strålende fornøyd med produktet, forteller Mørch.

  Han kan opplyse om at alle som vil kan kjøpe Oslo Pass. Det selges på turistinformasjonene i Oslo, samt på de fleste hoteller.

  – 2012 blir nok et spennende år for «Oslo Pass», da vi blir en av de første byene i verden som kan tilby et helelektronisk pass som inkluderer både transport og parkering, avslører Mørch.
  Les mer om:

  Diskutér dette temaet

  Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

  Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

  Mer om vilkårene her

  Mest populære nå:

  Se alle bilder

  Tone Flesche

  Kattevask
  Kattevask
  • Galleripris:
   2 200,-

  Kjell Nupen

  Sentimental reise
  Sentimental reise
  • Galleripris:
   9 000,-

  Nico Widerberg

  Samstemt
  Samstemt
  • Galleripris:
   4 700,-