iPad 1 på plass, Kometkameratene i gratis podcast er en sikker vinner. (Foto: Øyvind Paulsen)

iPad 1 på plass, Kometkameratene i gratis podcast er en sikker vinner. (Foto: Øyvind Paulsen)

Vogels RingO: Bilfeste for iPad og Galaxy Tab

Publisert: Søndag 23. oktober 2011 kl 18:00

Bør være standardutstyr hos alle bileiere med iPad, iPad 2 eller Samsung Galaxy.


Dinside Et av nettbrettenes største fordeler er at de er perfekte å ha med på lange bilturer. En ting er at det underholder baksetepassasjerene med spill eller video, men kanskje like viktig er det at de dermed også lar bilføreren slippe unna maset fra ungene i baksetet.

Men å la baksetepassasjerene sitte med et nettbrett i fanget er ikke det lureste du kan gjøre. Skal det være trafikksikkert må nettbrettet sitte ordentlig fast, noe som er lettere sagt enn gjort. Vi har sett mange billige alternativer, både i butikk og på nettet, men dessverre har ingen av dem vært spesielt tillitsvekkende.

Inntil Vogels alternativ dukket opp.

RingO

RingO-systemet er et universalt festesett for iPad, iPad 2 og Galaxy Tab (kun den originale 7-tommeren foreløpig, i følge Vogel er nå også Galaxy Tab 10.1 på plass, selv om vi foreløpig ikke har sett den i norske butikker).

Prinsippet er enkelt:

 • Trinn 1: Du trenger et Vogel deksel tilpasset det nettbrettet du har. Vi har prøvd versjonen til Galaxy Tab/iPad. I tillegg finnes et deksel spesialtilpasset iPad 2.

  Dekselet er i hardplast og vil naturligvis beskytte nettbrettet når det er i bruk. Heldigvis er baksiden litt ruglete, så grepet er godt. Det er også hull til brytere, kameralinser, og ladepunkter, slik at du kan bruke nettbrettet som vanlig uten å ta av dekselet.

  Et annen viktig detalj er at du kan snu nettbrettet og legge det med glasskjermen innover. Dermed er nettbrettet helt beskyttet når du for eksempel skal legge det i kofferten.

Se eksempler på dekslene i bruk på Galaxy Tab og iPad i bildespesialen her:

 • Trinn 2: Du trenger Vogel’s CarMount. Bilfestet klikkes ganske enkelt på plass i stengene til nakkestøtten, og så langt vi kan se skal det passe de aller fleste biler. (Vi prøvde selv på en Opel Corsa og i en Ford Kuga uten problemer.)

  Etter at festet sitter på plass, er det på tide å finne fram nettbrettet som ligger i Vogel-dekselet. På baksiden av dekselet til nettbrettet er det et hull, og det er altså dette du skal dytte inn i nakkestøttefestet til du hører et tydelig klikk.

  Vi gir ekstra pluss i margen for at all montering skjer uten bruk av verktøy, her er det ganske enkelt bare å klikke på plass. Når nettbrettet så er festet kan det for det første justeres noen grader oppover og nedover, i tillegg til at nettbrettet kan roteres fritt uten at det løsner. Idèelt skulle vi også sett at det var mulig å vri nettbrettet sidelengs, men det går dessverre ikke.

  Vårt hovedinntrykk er ganske enkelt at bilfestet virker svært solid, og at det er så enkelt i bruk at det faktisk vil bli brukt.
Se hvordan bilfestet fungerer, både på iPad og Samsung Galaxy Tab, her:


 • Trinn 3: Valgfritt tilbehør. Vogel selger også rene veggfester som enkelt kan skrus inn i veggen der du vil ha nettbrettet tilgjengelig, for eksempel på kjøkkenet, som vi prøvde:  Det er også mulig å kjøpe et bordstativ i samme serie, men det har vi ikke prøvd.


 • Konklusjon

  Vogels bilfeste imponerte oss. Mest fordi det virker solid, men også fordi det ikke krever bruk av verktøy.

  Dette er så enkelt å montere og demontere at vi tror den vil bli brukt i praksis, og dermed kan du la ungene se på film eller spille spill i baksetet på lange bilturer, uten å være redd for at nettbrettet kommer flygende ved en eventuell nødbrems.

  Løsningen ser også ut til å være relativt fremtidssikker, i hvert fall så lenge Vogels gjør som de sier, og beholder den samme størrelsen på festepluggen som skal inn i dekslene.

  Prismessig ser vi at enkelt nettbutikker, blant annet Komplett, selger en samlepakke til 850 kroner for iPad 2. Den inneholder deksel og bilfeste, mens eventuelt veggfeste må da kjøpes utenom. Vi har dessverre ikke sett tilsvarende pakker for iPad 1 eller Galaxy Tab, så er du på jakt etter disse ville vi vurdert å sjekke på utenlandske nettsider.

  terningkast 5 Testresultat Vogels RingO - deksel + bilfeste

  Virker solid, passer omtrent alt av biler, full tilgang til alle funksjoner på nettbrettet, god beskyttelse, kan roteres til horisontal/vertikal posisjon, og tiltes et par grader. Krever ikke bruk av verktøy.
  Prisen kan skremme noen. Kun samlepakker for iPad 2 i norske butikker, for Galaxy Tab og iPad 1 må du lete litt ekstra.
  Pris: Fra 850 kroner

  test ipad

  Nye tester på Dinside

  Fem DAB-radioer i budsjettklassen

  TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

  Pølsa med 30 prosent grønnsaker

  Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

  Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

  Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

  Mest kommentert

  Har du noe å tilføye?

  Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

  RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil