Huaweis nye nettbrett er langt rimeligere enn de fleste konkurrentene. (Foto: Huawei)

Huaweis nye nettbrett er langt rimeligere enn de fleste konkurrentene. (Foto: Huawei)

Huawei lanserer rimelig MediaPad

Publisert: Fredag 14. oktober 2011 kl 13:44

Nettbrett med Android 3.2 og lav pris.


Dinside Kinesiske Huawei er en av verdens største produsenter av telekom-løsninger og mobil tele-infrastruktur, og har den siste tiden gjort seg bemerket med flere smartmobiler på det norske markedet.

Nå lanserer selskapet også et nettbrett, og MediaPad ser meget lovende ut på papiret - og med en prislapp som ligger godt under de fleste produsentene, kan det være grunn til å se opp for Huawei.

Bra spesifikasjoner

MediaPad er ifølge Huawei verdens første nettbrett med 7" skjerm (IPS) som er utstyrt med siste generasjon Android for nettbrett - HoneyComb versjon 3.2. Brettet er frest ut i ett stykke metall (aluminium), og er såvidt over én cm tykt.

Den berøringsfølsomme skjermen har en oppløsning på 1280 x 800 piksler, og med en 1,2 GHz dobbelkjerneprosessor på innsiden skal det ikke være noe problem å avspille filmer i full HD-oppløsning, skriver selskapet i en pressemelding.

Vekten er 390 gram, til sammenligning veier kommende Samsung Galaxy Tab 7.7 noe mindre, 335 gram for å være nøyaktig. Sistnevnte er også tynnere, med sine 7,89 mm.

 (Foto: Huawei)
(Foto: Huawei)


Flere bilder:


Rimelig

Prismessig er det imidlertid langt større forskjell, for mens Samsung antyder en prislapp på rundt 5000 kroner, vil Huawei MediaPad koste 2795 kroner når de første eksemplarene blir tilgjengelig på Elkjøp 5. november.

Her er alle de viktigste spesifikasjonene:

Skjerm: 7-tommer LCD WXGA (1280*800 IPS)
Prosessor: Qualcomm 8x60 1.2GHz Dual Core
Trådløs tilkobling: 3G(HSPA+/EVDO Rev B/TD)
WIFI 802.11 b/g/n
Bluetooth 2.1+
ERD/GPS/A-GPS
Operativsystem: Honeycomb (Android 3.2)
Kamera: Foran: 1.3 MP. bak: Bak: 1.5MP AF
Batteri: Li-Polymer, 3.7V, 4100mAh, Over 6 timers arbeidstid
Øvrig: Kortleser for SDHC, MicroSD, MicroUSB-port, 3.5mm stereo audio jack, Stereo høyttalere, Innebygget mikrofon, HDMI, USIM Card Slot

Samleside: Nettbrett


nettbrett huawei android

Nye tester på Dinside

TEST: Fitbit Blaze

Vi sier det først som sist: Ja, vi liker Fitbit Blaze.

Test: Volvo S90 og Volvo V90

Med nye S90 og V90 setter Volvo ny standard for både kjøreopplevelse, premium-følelse og ikke minst sikkerhet.

TEST: BMW X4 M40i

Så var tiden kommet til å kjøre den råeste BMW X4-versjonen på norske veier. Det opplevdes enda bedre.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil