ANDRE BØKER: Billy er for mange et velkjent møbel. Nå blir den 11 centimeter dypere, og en av årsakene er endrede lesevaner. (Foto: Ikea)

ANDRE BØKER: Billy er for mange et velkjent møbel. Nå blir den 11 centimeter dypere, og en av årsakene er endrede lesevaner. (Foto: Ikea)

Forsvinner bøkene?

Ikea endrer Billy-bokhyllen

Publisert: Mandag 19. september 2011 kl 14:12

Salget av e-bøker påvirker interiøret.


Dinside Moderne interiør endrer seg. Dinosaurer som telefonbordet i gangen har allerede havnet på historiens møbelfylling, sammen med sin langt nyere venn billedrørs-TVen. Samtidig blir både bad og kjøkken stadig mer luksuriøse og med musikkstreaming og nedlasting forsvinner både CD-spillere og CD-hyller.

I hele boligen setter nye elektroniske produkter sitt preg på omgivelsene, både visuelt og funksjonelt. Nå også i bokhyllene.

Bildespesial: Femten fantastiske bokhyller

E-bøker trenger ikke bokhyller

I løpet av de første fem månedene i år, har salget av e-bøker til forbrukere i USA vært større enn salget av vanlige bøker for voksne, skriver The Economist. Netthandelsgiganten Amazon selger nå mer e-bøker enn papirbøker.

Og selv om salget av e-bøker er langt mer beskjedent i Norge, blant annet på grunn av at forlagsbransjen holder igjen, så kommer e-bøkene også til å gjøre sitt til at norske hjems innredningsbehov endrer seg.

Og hva betyr disse trendene? Jo, blant annet at møbelprodusentene også må endre sine produkter.

Kindle: Amanda Hocking (26) tjener millioner på e-bøker

Billy blir dypere

Den svenske møbelkjeden Ikea selger møbler globalt, og må holde fingeren på trendbildet. Endringer her kan ofte representere globale bevegelser, og forandringen som nå kommer på en av møbelkjedens klassiske produkter kan lett tolkes dithen at hjemmene våre tilpasser seg en ny bokvirkelighet.

32 år gamle Billy blir nemlig dypere - slik at helt andre bøker enn de vi vanligvis leser på senga eller i godstolen får plass i hyllene.

- Ekstra dybde gjør at det blir enklere å få inn større bøker. Kanskje blir det en retur til stua for vinylplatene også, sier Frode Skage Ullebust, fungerende kommunikasjonssjef hos Ikea Norge, som bekrefter at en ny variant av den klassiske bokhylla kommer i oktober.

Den nye hylla kommer i alle utførelser og høyder, og dybden blir 39 centimeter mot den vanlige variantens 28 centimeters dybde. Også bokser og kassetter til hyllene tilpasses denne dybden.

- Vi har solgt snart 50 millioner Billy-hyller på verdensbasis, og en undersøkelse gjort i Norge i 2009 viste at 31 prosent av de spurte har Billy hjemme, forteller Ullebust til DinSide.

Men for deg som liker Billys enkle, rene og rimelige stil. Ta det med ro - den gamle varianten forsvinner ikke. I alle fall ikke med det første.

Kjøpt nytt? Sett møblene til lufting før du tar dem inn

bokhyller ikea møbel interiør produkter

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil