Subaru XV skal utfordre biler som Mitsubishi ASX og Nissan Qashqai (Foto: Per Ervland)

Subaru XV skal utfordre biler som Mitsubishi ASX og Nissan Qashqai (Foto: Per Ervland)

Splitter ny Subaru-SUV klar

Publisert: Onsdag 14. september 2011 kl 06:00

FRANKFURT (DinSide Motor): Subaru viser en helt ny og produksjonsklar kompakt-SUV som kommer til Norge allerede i januar. Navnet er XV.


Dinside Vanligvis tar det en god stund fra første gang man hører om en ny bilmodell til den faktisk er klar på markedet. Subaru derimot somler ikke. I vår ble det vist en konseptversjon av XV og allerede nå er den fiks ferdig og klar for produksjon.

Hit til Norge kommer den allerede om få måneder. Rett over nyttår skal den være klar for norske kunder og det åpnes for bestilling med en gang bilen er avduket på bilutstillingen i Frankfurt som holder på i disse dager.

Crossover

XV er en kompakt SUV, eller kanskje mer presist en crossover, som skal ta opp konkurransen med biler som Nissan Qashqai og Mitsubishi ASX, biler som er svært populære i Norge. I forhold til den mer tradisjonelle SUVen og storebroren Forester, er XV mindre og litt rundere i formene.

Fra 300.000 kroner

Den norske Subaru-importøren legger ikke skjul på at de tror det er nye XV som kommer til å bli deres viktigste modell i 2012. Og prisene er allerede klare. Billigste variant starter på 300.000 kroner. Da dreier det seg om en 1,6-liters bensinmotor med 114 hestekrefter og 150 newtonmeter. Denne blir også tilgjengelig med en trinnløs automatkasse til 35.000 kroner ekstra.


En større bensinmotor på 2,0 liter og 150 hestekrefter blir også tilgjengelig med en sekstrinns manuell girkasse eller den trinnløse automaten. Sistnevnte variant koster fra 405.000 kroner.

Diesel fra 315.000 kroner

Mest interessant for norske kunder er nok likevel dieselvarianten med en 2,0-liters boksermotor. Denne koster fra 315.000 til 400.000 kroner. Dieselmotoren har i utgangspunktet 147 hestekrefter og 350 newtonmeter, men vi i Norge finnes det også en nedtrimmet variant med 109 hester. Det er denne som koster fra 315.000. Bare manuelt gir er tilgjengelig til denne motoren.

Firehjulsdrift

Alle motorvariantene har Subarus vanlige firehjulsdriftssystem som standard. Dieselmotoren har naturligvis lavest forbrukstall med sine 0,56 liter. CO2-utslippet er 146 gram, det samme som den minste bensinmotoren med automatgir. Den største bensinmotoren ligger heller ikke langt over med sine 153 gram. Det er bra for en bensinmotor med firehjulsdrift og automat.

subaru xv frankfurt 2011 folke-suv suv firehjulsdrift

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil