Volvo Concept You er en ny etappe på veien mot en ny storbil fra den kinesisk-eide svenske produsenten. (Foto: Volvo Cars)

Volvo Concept You er en ny etappe på veien mot en ny storbil fra den kinesisk-eide svenske produsenten. (Foto: Volvo Cars)

FRANKFURT 2011: Volvo Concept You

Publisert: Tirsdag 13. september 2011 kl 14:44

FRANKFURT (DinSide Motor): Dette er Volvos neste store skritt i utviklingen av selskapets neste store sedanmodell.


Dinside Våre utsendte i Frankfurt har fått anledning til å prøvesitte etterfølgeren til Concept Universe, som vi har skrevet om tidligere. Nå nærmer Volvo seg ytterligere det som sannsynligvis skal bli merkets flaggskip.

Kupélignende luksussedan

Designen karakteriseres nå ved en fallende, kupé-lignende taklinje som ifølge Volvos designsjef, Peter Horbury, er i vinden hos det europeiske publikum i målgruppen for luksuriøse sedaner. (Jfr. Audi A7 Sportback eller Mercedes CLS, Porsche Panamera eller Aston Martin Rapide).

Noen sære elementer

På standen har det foreløpig vært vanskelig å få tatt bilder som viser helheten i designen, men Volvo har forsynt oss med ekstra bildemateriale (se nederst i artikkelen). En del konsept-typiske "gimmicks" går igjen, som de noe urealistiske dørene med motsatt åpningsvinkel kombinert med fravær av B-stolpe, de svære (21-tommers-) og glorete felgene, samt - snodig interiørdetalj - dørpaneler kledd som en dressjakke med lommer (til og med med penn i "brystlommen")!

Smartpad-betjening

 (Foto: Per Ervland)
Volvos designsjef, Peter Horbury, virker her fornøyd med sin nyeste konseptbil, luksussedanen Concept You. (Foto: Per Ervland)
Målet med bilens interiørinnredning forøvrig har ifølge Horbury vært å skape den optimalt intuitive bilen som skal gjøre den klassiske instruksjonsboken overflødig.

DinSides "prøvesitter" kan da også opplyse at bilen teknologisk karakteriseres ved at betjening og informasjons- og underholdningssystemer er løftet til smarttelefonens og nettbrettenes tidsalder. Fire hovedkomponenter utgjør kontrollene i bilen: Et digitalt instrumentpanel, frontruteprojisert informasjonsdisplay, en "smartpad"-berøringsskjerm (iPad-inspirert), i øvre del av midtkonsollen og en tilsvarene skjerm for baksetepassasjerene.

Aktivt interaktiv

Spesielt er at skjermen i midtkonsollen befinner seg i hvilemodus helt til føreren fester blikket på den. Da registrerer infrarøde sensorer øyebevegelsene og informasjonen dukker opp. Når hånden nærmer seg skjermen, aktiveres betjeningsfunksjonene. Data kan "flippes" fra en skjerm til en annen, eller fra skjermen til head-up-displayet.

Selvsagt er det meningen at det hele skal være koblet til Internett, men selve surfingen er forbeholdt passasjerene når bilen er i bevegelse. Bilen "ser" hvem det er som bruker systemet.Friskluft-lydanlegg

Av andre nyvinninger i denne konseptbilen kan nevnes det spesielle lydsystemet fra Alpine som består av små enheter som gir betydelig vektbesparelse. Subwooferen er av en type som ennå ikke finnes på markedet; kalt "FreshAir". Den bruker luften utenfor bilen for å skape det Volvo kaller "den ultimate lydopplevelsen".

Skandinavisk nøktern luksus

For øvrig er designen, i tråd med Volvos nyere historie på området, ment å gjenspeile skandinaviske trender, det vil si ukomplisert og brukervennlig. De fire individuelle setene er trukket med kromfritt lær og økologisk alcantara. Tregulvet er dekket av tepper av ull. Utvendig finner man design inspirert av Georg Jensen både i felgene, grillen og detaljene i hovedlyktene.

Nærlyset kommer for øvrig fra de diodebaserte isblokk-inspirerte lampene over fjernlysene, montert slik en juvelér innfatter edelstener...

Som vi sa - ikke helt klar for serieproduksjon, kan man si. Men et interessant bekjentskap.

Nå gleder vi oss til å få se fortsettelsen, og håper for vår del det da vil foretas en del endringer når det gjelder fronten.


volvo concept you frankfurt 2011 smartpad

Nye tester på Dinside

Xiaomi Mi 5

Men det kinesiske flaggskipet er ikke helt kompis med Norge.

Test: Ford Mondeo vs. Toyota Avensis

Duell mellom to populære familiebiler.

Mega-mikado i parken

Finn fram erfaringen fra 90-tallet. Mikado er tilbake.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil