Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Nyheten fra Skoda viser hvordan den sjette modellrekken fra merket skal se ut. MissionL er navnet og den preges av renskårne linjer. (Foto: Fred Magne Skillebæk)
Nyheten fra Skoda viser hvordan den sjette modellrekken fra merket skal se ut. MissionL er navnet og den preges av renskårne linjer. (Foto: Fred Magne Skillebæk)

Ny modell fra Skoda

FRANKFURT (DinSide Motor): Vi har sett Skodas nyeste i Frankfurt - den viser hvordan kommende modeller vil se ut.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Skodas hovedattraksjon på årets bilutstilling i Frankfurt er et designkonsept kalt MissionL. Konseptet ble for første gang vist på Volkswagen-konsernets "før-show-show" i går kveld 12. september.

Denne konseptbilen byr på et glimt av Skodas sjette modellinje som vil bli lansert i Europa, Russland og Kina i 2012. Skoda bekrefter at den har "nær serieprodusert" design.

Før utgangen av dette året vil merket også lansere en ny kompakt sedan i India.

Rene linjer

MissionL viser renskårne linjer og målet har vært presisjon ned til hver detalj. Vi synes proporsjonene er klassiske - kanskje i overkant konservative, men velbalanserte, noe Skoda hevder er resultatet av en kombinasjon av rene flater og skarpe linjer. Konseptets tilstrebede inntrykk av både robusthet og eleganse er understreket av en markert linje langs sidene kombinert med 18-tommers lettmetallfelger.Designveien fremover

I likhet med konseptet VisionD, som vi omtalte i vår, har MissionL designelementer som gir en pekepinn om merkets nye designspråk. Logoen er nå sentrert svært synlig i forkant av panseret. Grillen består av vertikale lameller, satt i en forkrommet ramme. Bilens lykter danner et firkløver og skal være ekstra synlige i skumringen. Krystallstruktur går igjen både i interiør og eksteriør, noe som skal være en referanse til tsjekkisk håndverk.

Interiør

Baklyktene er i hvit og klar utførelse og har den den typiske C-formen som er et av Skodas kjennemerker. Konseptet har et panorama-glasstak i mørk utførelse. Interiøret skal ifølge Skoda kombinere avansert ergonomi med høy funksjonalitet. Også her ser vi rene linjer, men vi går ut fra at både materialer og farger er spesifikke for denne konseptmodellen.

– Vi har hatt en ren tilnærming til denne designstudien, ved at vi har strukturert overflatene enkelt, men imponerende, sier Jozef Kaban, leder for Skodas designavdeling.

– Resultat er at bilen har fått et sterkt og sporty utseende med et ungdommelig preg.

Les her om andre nyhheter som vises i Frankfurt.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Synes du Skoda går riktig vei når det gjelder design?

Mest populære nå:

Se alle bilder

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
  • Galleripris:
    5 500,-

Nico Widerberg

Samstemt
Samstemt
  • Galleripris:
    4 700,-