Den svenske møbelkjeden jobber mot tre nye varehus. (Foto: Ikea)

Den svenske møbelkjeden jobber mot tre nye varehus. (Foto: Ikea)

Endelig Ikea til Nord-Norge

Publisert: Mandag 5. september 2011 kl 14:10

Men når er det ingen som kan svare på.


Dinside Forrige uke kunne beboerne lengst i nord slippe jubelen løs: Endelig kommer Ikea til Nord-Norge! Folkeaksjonen for Ikea til Nord-Norge og nitid lobbyvirksomhet mot den svenske møbelkjeden de siste årene har båret frukter, og valget har falt på Tromsø, melder NRK.no.

Ikea-sugne nordboere må imidlertid smøre seg med tålmodighet. For selv om intensjonen er til stede, er det ingen som vet når Norges nordligste Ikea-varehus vil åpne.

Billy, Göteborg, Jokkmokk og Abstrakt. Dette betyr Ikea-navnene

Intensjonen er der

 (Foto: Ikea)
– Tromsø er vårt eneste alternativ i Nord - det er konklusjonen vår. Per i dag er det kun det vi jobber med, sier Kommunikasjonsrådgiver Jan Christian Thommesen i Ikea. (Foto: Ikea)
Ifølge Jan Christian Thommesen, kommunikasjonsrådgiver i Ikea, er det alt for tidlig å si noe konkret om når tromsøværingene kan forvente at varehuset åpner.

- Vi er i en situasjon der vi har uttrykt interesse og ønske om å åpne et varehus, men vi har ikke sett på noen realisering ennå, sier Thommesen til DinSide.

Møbelkjeden har konkludert med hvor i Nord-Norge de ønsker å etablere seg, og selskapet er nå i en dialog med lokale og regionale myndigheter for å se på hvordan de skal kunne få prosjektet i havn.

– Ekspansjonsprosesser er møysommelige, og det kan gå veldig raskt, som var tilfelle på Sørlandet, men det kan også ta lenger tid. Dette er prosesser som vi må ha respekt for, sier Thommesen.

I tillegg til varehuset i Tromsø har Ikea flere andre varehus i pipen, men heller ikke her kan møbelkjeden si noe om eventuelt åpningstidspunkt. Thommesen forteller at de har inngått en betinget kjøpsavtale for et varehus i Vestby. – Det hefter noen betingelser ved kjøpet, blant annet klarhet i alle bakenforligende prosesser, før man kan si at avtalen er i havn.

Ikke sint, bare skuffet

Men mens innbyggerne i Tromsø jubler, fortviler andre: Narvik-ordfører Karen M Kuvaas forteller avisen Nordlys at hun er skuffet over avgjørelsen. Hun mener møbelkjeden rett og slett har gjort et dårlig valg.

- Vi hadde sett for oss Bjerkvik som ligger tre mil nord for Narvik. Få mil fra Harstad og midt mellom Tromsø og Bodø. I tillegg tror jeg folk i Kiruna ville valgt oss foran IKEA-filialen i Haparanda, sier ordføreren til avisen.

Førsteamanuensis ved Universitet i Nordland, Erlend Bullvåg, har jobbet aktivt for at møbelkjeden skulle etablere seg i Fauske.

– En merkelig prosess, og jeg er overrasket over at Ikea ser ut til å velge den nest beste løsningen, sier han til Avisa Nordland.

Ikke bare fryd og gammen: Slik overlever du Ikea-turen

– Vi har fått henvendelser i forhold til forslag om hvor vi kan lokalisere oss, og vi har sett at det har kommet noen innvendinger i etterkant av pressekonferansen. Det er noe man må regne med i slike prosesser, sier Thommesen, og presiserer: – Tromsø er vårt eneste alternativ i Nord - det er konklusjonen vår. Per i dag er det kun det vi jobber med.

Så Ikea-fans som håper på et varehus i nabolaget sitt, må altså prøve å stagge forventningene. Thommesen gir imidlertid håpefulle et lite halmstrå:

– Utover de seks varehusene vi har per i dag, er det plass til tre-fire til. Og vi jobber med Vestby og Vestfold - og nå Tromsø.

Så gjenstår det da å se om det eventuelt kommer et fjerde.


Les mer om møbelkjedens ekspansjonsplaner her

møbel interiør ikea produkter

Nye tester på Dinside

Testet: SsangYong XLV

Koreanske SsangYong er tilbake etter flere år med modelltørke. Modellen XLV imponerer med mye, men er den bra nok?

Test av håndsåper: Her er de beste og verste såpene

Men det er ingenting i såpene som er ulovlig!

Acer Aspire S13

Acer sparte ikke på kruttet da de lanserte Aspire S13.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil