Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Tufvessons T6 Roadster, basert på Volvo-drivlinje og designet av Per Gyllenspetz. Nå kan den bli din - hvis du er rask! (Foto: Caresto)
Tufvessons T6 Roadster, basert på Volvo-drivlinje og designet av Per Gyllenspetz. Nå kan den bli din - hvis du er rask! (Foto: Caresto)

Caresto T6 - en unik Volvo - er til salgs

Den fantastiske T6-roadsteren er til salgs.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Samme dag som Audi viser bilder av et besnærende Urban Spyder-konsept (som vi kommer tilbake til om kort tid), oppdager vi at Caresto T6, en unik og svært spesiell Volvo-roadster, er til salgs på eBay.

Årets hot rod

I januar 2005 kunne vi her på DinSide fortelle at den prestisjetunge utmerkelsen for "Hot Rod of the Year" for 2004 gikk til en Volvo. Bilen som ble presentert som Volvo T6 Roadster er bygget av mannen bak det svenske selskapet Caresto, en begavet ekspert på forvandling til amerikansk-inspirert retrodesign som utfolder seg til glede for alle som har sansen for hot rod-stilen.

Han heter Leif Tufvesson og har tidligere arbeidet for Volvos utviklingsavdeling og for Koenigsegg. Da hans T6 Roadster vant den gjeve prisen, satte han i gang på heltid og er særlig kjent for sin hot rod-tolkning av Volvos første produksjonsbil, legendariske "Jakob".


Roadsteren og andre spektakulære Caresto-biler:Fortsatt oppnåelig

Bilen ligger i skrivende stund ute til salgs på eBay, men fra denne artikkelens publiseringstidspunkt vil det bare være cirka 10 timer igjen av budrunden. Siste bud lyder på 32.100 dollar eller cirka 170.000 kroner, hvilket betyr at minstepris fortsatt ikke er oppnådd.

Se eBay-annonsen her.

330 km/t

Audi viser i dag bilder av sin \"Urban Spyder\", som kan virke noe inspirert av Tufvessons Roadster - men mindre harmonisk etter vår mening. (Generert bilde: Audi)
Audi viser i dag bilder av sin \"Urban Spyder\", som kan virke noe inspirert av Tufvessons Roadster - men mindre harmonisk etter vår mening. (Generert bilde: Audi)
Teknisk er T6 Roadster basert på en S80 fra 2002. Kraftkilden er en 2,9 liters sekssylindret biturbomotor på 330 hestekrefter, girkassen en Geartronic automat og med en vekt på under 1.200 kilo oppgis topphastigheten til 330 kilometer i timen (!). Kjapt for en Volvo.

Karrosseriet av karbonfiber og aluminium ikler et chassis av typen Space Frame, av stål.

Her kan du se en Discovery Channel-episode, tekstet på svensk, som handler om denne meget spesielle "Volvoen":

Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Nico Widerberg

Samstemt
Samstemt
 • Galleripris:
  4 700,-

Silvia Papas

Miami vice
Miami vice
 • Galleripris:
  7 000,-

Runi Langum

Lilje
Lilje
 • Galleripris:
  3 600,-