Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Nokia N8 er én av tre Nokia-modeller som i dag kan oppgraderes til Symbian Anna.
Nokia N8 er én av tre Nokia-modeller som i dag kan oppgraderes til Symbian Anna.

Symbian Anna klar til nedlasting

Gjør Nokia N8, C7 og E7 bedre enn før.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Da vi testet Nokia N8 i fjor høst, opplevde vi Symbian å være alt for tungrådd i forhold til både iOS og Android, som gjorde brukeropplevelsen til under pari. Dermed endte Nokias toppmodell med en firer på terningen, selv om mye annet med telefonen var svært bra.

Nokia har imidlertid jobbet videre med operativsystemet og lanserer i dag en vesentlig oppdatering til Nokia N8, C7 og E7; Symbian Anna.

Flere nyheter

Her er de viktigste nyhetene i Symbian Anna:

Forbedringer i brukervennlighet, høyere kvalitet på ikoner etc. I tillegg får man endelig fullt tastatur om man holder telefonen på høykant (sist fikk du bare et T9-tastatur med tre bokstaver på hvert siffer på høykant og måtte legge telefonen i landskapsmodus for å få fullt QWERTY-tastatur). Det er nå også mulig å se annet innhold enn akkurat tastaturet og tekstfeltet du fyller ut.

Nettleseren har blitt raskere - den laster nettsider kjappere enn før og har også fått forbedrede navigasjonsmuligheter.

Karttjenesten Nokia Maps har blitt bedre, med mulighet for å sjekke inn på Facebook, Foursquare etc. Søket er også forbedret, og karttjenesten har også fått mulighet for å se offentlig transport i kartene.

Symbian Anna gir også businessbrukere forbedret sikkerhet med mer avansert kryptering og muligheten for å bruke VPN og IPSEC for å koble seg til intranettet på jobb.

Oppdateringen aktiverer også NFC-støtten i Nokia C7, slik at man kan holde to telefoner inntil hverandre for å utveksle kontakter, bilder etc.

Slik oppdaterer du

Får å oppdatere telefonen din til Symbian Anna, kan du enten gjøre det ved å koble den til PC-en og oppdatere via Nokia Ovi Suite, men merk at du må ta backup av dine brukerdata først fordi oppdateringen sletter dem (bilder, meldinger, musikk etc.). Alternativt kan du gjøre oppdateringen "over-the-air" via oppdateringsfunksjonen på telefonen, men merk at nedlastingen er ganske stor, så det er i så fall lurt å være koblet på et trådløst nett.

Mer info hos Nokia Norge.

Flere saker fra DinSide Mobil
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Damien Hirst

For the Love of God
For the Love of God
  • Galleripris:
    45 000,-

Nico Widerberg

Samstemt
Samstemt
  • Galleripris:
    4 700,-