Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Ifølge SAS er de mest attraktive setene fra rad 2 til cirka 10, ved vindu og midtgang på seteradene. Hos Norwegian er det seter på rad 1 og ved nødutgang som er mest populære. (Foto: Per Ervland)
Ifølge SAS er de mest attraktive setene fra rad 2 til cirka 10, ved vindu og midtgang på seteradene. Hos Norwegian er det seter på rad 1 og ved nødutgang som er mest populære. (Foto: Per Ervland)

De mest populære flysetene

Disse setene går først hos Norwegian og SAS.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Vi mennesker er vanedyr. Har vi først fått smaken på noe, velger vi det gjerne igjen og igjen. Bare ta flysetet som et eksempel.

Men siden det stort sett er først til mølla prinsippet som gjelder, hvilke flyseter er det som blir kapret først?

- Folk vil raskt ut av flyet, og velger sitt sete også basert på dette, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, til DinSide.

– Vi mener å registrere at de mest attraktive setene er ved vindu og midtgang på seteradene fra 2 til cirka 10. Rent generelt så er setene ved midtgang og vindu mest populære, og setene langt fremme er mer populært enn langt bak. Dette skyldes nok at folk vil raskt ut, samt at det ofte er bedre plass mellom seteradene lengre frem i flyet.

Nødutgangen er også populær hos SAS.

– Har man litt lange ben, så er seter ved nødutgangen og helt foran særdeles attraktive. Her er det en god del mer plass, så dette er forståelig, legger Johansen til.

Strekke på beina under flyreisen? Continental tilbyr flat-bed seter

Rad 1 og nødutgang

Norwegians flyplassasjer foretrekker også å sitte fremst i flyet.

– Seter på rad 1 og ved nødutgang er nok de mest populære, i tillegg til andre seter ved midtgang og vindu. De setene som reserveres først er stort sett seter ved nødutgang. Det er ingen stor forskjell på utenlands- og innenlandsreiser, men når familier reiser på ferietur er det viktigste at alle får sitte sammen, ikke hvor i flyet de sitter, forklarer Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, til DinSide.

Visste du dette om plassen ved nødutgangen?

Det er faktisk ikke alle som kan sitte ved nødutgangen.

I henhold til EUs sikkerhetskrav kan ikke reisende med redusert mobilitet sitte ved et sete som leder direkte til en nødutgang. Du må også være over 16 år for å sitte ved nødutgang, ifølge Norwegian

– Personalet ombord avgjør om du kan sitte ved nødutgangen siden det innebærer et stort ansvar. Barn under 12 år, reisende med spedbarn og personer med nedsatt rørlighet tillates ikke å sitte ved nødutgang, sier "Eva" i SAS' spørretjeneste
Kilde: Norwegian, SAS
Videre forteller han at alle passasjerene har bedre beinplass i de nye Norwegian-flyen, ettersom de har flyttet lommen i setet foran opp til nakkestøtten. Seteryggen er også slankere, noe som også skal være med på å frigjøre mer plass til beina.

Endelig mer beinplass! Lufthansa får nye flyseter

Personlig favoritt

– Selv foretrekker jeg sete ved midtgang, for jeg liker å bevege meg litt mer en enn gjennomsnittspassasjer i løpet av flyreisen, og da ønsker jeg å kunne gjøre det uten at sidemannen skal utsettes for min bevegelsestrang, røper Norwegians kommunikasjonsrådgiver.

Nøyaktig hvor informasjonssjefen i SAS setter seg i flyet, kommer an på tidspunktet.

– Motivene bak valgene er ganske forskjellige. Selv liker jeg å sitte ved midtgangen på morgenen når jeg både leser avis om bord og spiser frokost. Det er litt større armslag, samt at man kommer seg ganske raskt ut av flyet. Skal man sove, er det best å sitte ved vinduet selvsagt. Er det klarvær så stopper jeg aldri å fascineres av se på landområdene vi flyr over. Med en viss interesse for geografi så er det mye interessant å se og orientere seg, forteller Johansen.

Er du enig? Disse flypassasjerene hater vi
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Hvor i flyet liker du best å sitte?

Mest populære nå:

Se alle bilder

Kjell Nupen

Sentimental reise
Sentimental reise
 • Galleripris:
  9 000,-

Runi Langum

Lilje
Lilje
 • Galleripris:
  3 600,-

Pushwagner

Sitting down
Sitting down
 • Galleripris:
  12 000,-