Ifølge SAS er de mest attraktive setene fra rad 2 til cirka 10, ved vindu og midtgang på seteradene. Hos Norwegian er det seter på rad 1 og ved nødutgang som er mest populære. (Foto: Per Ervland)

Ifølge SAS er de mest attraktive setene fra rad 2 til cirka 10, ved vindu og midtgang på seteradene. Hos Norwegian er det seter på rad 1 og ved nødutgang som er mest populære. (Foto: Per Ervland)

De mest populære flysetene

Publisert: Onsdag 17. august 2011 kl 06:00

Disse setene går først hos Norwegian og SAS.


Dinside Vi mennesker er vanedyr. Har vi først fått smaken på noe, velger vi det gjerne igjen og igjen. Bare ta flysetet som et eksempel.

Men siden det stort sett er først til mølla prinsippet som gjelder, hvilke flyseter er det som blir kapret først?

- Folk vil raskt ut av flyet, og velger sitt sete også basert på dette, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, til DinSide.

– Vi mener å registrere at de mest attraktive setene er ved vindu og midtgang på seteradene fra 2 til cirka 10. Rent generelt så er setene ved midtgang og vindu mest populære, og setene langt fremme er mer populært enn langt bak. Dette skyldes nok at folk vil raskt ut, samt at det ofte er bedre plass mellom seteradene lengre frem i flyet.

Nødutgangen er også populær hos SAS.

– Har man litt lange ben, så er seter ved nødutgangen og helt foran særdeles attraktive. Her er det en god del mer plass, så dette er forståelig, legger Johansen til.

Strekke på beina under flyreisen? Continental tilbyr flat-bed seter

Rad 1 og nødutgang

Norwegians flyplassasjer foretrekker også å sitte fremst i flyet.

– Seter på rad 1 og ved nødutgang er nok de mest populære, i tillegg til andre seter ved midtgang og vindu. De setene som reserveres først er stort sett seter ved nødutgang. Det er ingen stor forskjell på utenlands- og innenlandsreiser, men når familier reiser på ferietur er det viktigste at alle får sitte sammen, ikke hvor i flyet de sitter, forklarer Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, til DinSide.

Visste du dette om plassen ved nødutgangen?

Det er faktisk ikke alle som kan sitte ved nødutgangen.

I henhold til EUs sikkerhetskrav kan ikke reisende med redusert mobilitet sitte ved et sete som leder direkte til en nødutgang. Du må også være over 16 år for å sitte ved nødutgang, ifølge Norwegian

– Personalet ombord avgjør om du kan sitte ved nødutgangen siden det innebærer et stort ansvar. Barn under 12 år, reisende med spedbarn og personer med nedsatt rørlighet tillates ikke å sitte ved nødutgang, sier "Eva" i SAS' spørretjeneste
Kilde: Norwegian, SAS
Videre forteller han at alle passasjerene har bedre beinplass i de nye Norwegian-flyen, ettersom de har flyttet lommen i setet foran opp til nakkestøtten. Seteryggen er også slankere, noe som også skal være med på å frigjøre mer plass til beina.

Endelig mer beinplass! Lufthansa får nye flyseter

Personlig favoritt

– Selv foretrekker jeg sete ved midtgang, for jeg liker å bevege meg litt mer en enn gjennomsnittspassasjer i løpet av flyreisen, og da ønsker jeg å kunne gjøre det uten at sidemannen skal utsettes for min bevegelsestrang, røper Norwegians kommunikasjonsrådgiver.

Nøyaktig hvor informasjonssjefen i SAS setter seg i flyet, kommer an på tidspunktet.

– Motivene bak valgene er ganske forskjellige. Selv liker jeg å sitte ved midtgangen på morgenen når jeg både leser avis om bord og spiser frokost. Det er litt større armslag, samt at man kommer seg ganske raskt ut av flyet. Skal man sove, er det best å sitte ved vinduet selvsagt. Er det klarvær så stopper jeg aldri å fascineres av se på landområdene vi flyr over. Med en viss interesse for geografi så er det mye interessant å se og orientere seg, forteller Johansen.

Er du enig? Disse flypassasjerene hater vi

flysete flypassasjer sas norwegian

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

Hvor i flyet liker du best å sitte?

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil