Er dette vår neste støvsuger? Ja, om vi skal tro svenske og danske forbrukertester.  (Foto: Produsenten)

Er dette vår neste støvsuger? Ja, om vi skal tro svenske og danske forbrukertester. (Foto: Produsenten)

Testvinner:

Electrolux-støvsuger best i tester

Publisert: Mandag 22. august 2011 kl 14:09

Støvsugere fra Electrolux gjør storeslem i svensk og dansk test.


Dinside Er du i markedet for en ny støvsuger? Da tenker kanskje du, som oss: Miele. Støvsugerne har et godt rykte på seg for å være både effektive og vare lenge, noe denne journalisten kan skrive under på.

I våre undersøkelser for å bytte ut støvsugeren fra 70-tallet var det imidlertid en annen produsent som skilte seg markant postivt ut: Electrolux.

Merk at vi ikke er blant de 1,5 millioner nordmenn som burde kjøpe sentralstøvsuger.

Syv modeller til topps i Danmark

Det danske forbrukernettstedet Taenk.dk har oppdatert sin støvsugertest, og nå har Electrolux-støvsugere lagt beslag på de syv øverste plassene på listen, av 64 testet. Og fire har best i test-stempel og best karakter (79 prosent).

Best av de støvsugerne som ble testet i denne omgang var UltraSilencer modell ZUS2932B. UltraSilencer modell ZUS3901 fikk like god score da den ble testet i 2010. Den har litt mindre kraftig motor (1250 W), og scorer derfor hakket bedre enn de andre på energiforbruk, men er også blant de dyreste maskinene i testen.

Ifølge produsenten skal UltraSilencer-støvsugerne væremarkedets mest stillegående. Så stillegående at man kan snakke i telefonen eller høre på radio samtidig.

Hvorfor ikke la støvsugeren gjøre hele jobben? Vi har testet støvsugerrobotene Samsung Navibot, iRobot SE og iRobot 570.

Kraftigere modeller

Electroluxmodellene Z8820/Z8820p har langt kraftigere maskiner, og scorer dårlig på energiforbruk, men har fortsatt best i test-stempel. Samtlige av de fire best i test-modellene får toppscore på støvsuging, støvfiltrering og holdbarhet.

– Vi er stolte av å kunne tilby de beste og mest effektive støvsugerne på markedet. Hele syv av våre Electrolux støvsugere oppnår toppscore i testen fra Tænk, sier produktsjef Guri Thomassen i Electrolux Home Products Norge i en pressemelding.

De neste tre modellene fra Electrolux oppnådde 78 prosent, mens Bosch' modell BSG 8PRO1 og Philips' FC9304/0902 følger hakk i hæl med 77 og 75 av hundre oppnåelige poeng.

Les hele testen her (ekstern lenke, merk: Betalingstjeneste)

Grønt alternativ:

Tænk har lagt ekstra vekt på energiaspektet og de energibesparende modellene i årets test. Dersom energibehovet teller mye, bør du imidlertid gå for den litt dyrere modellen ZG8800 UltraOneGreen, som får toppscore på energiforbruk, og kun havner en prosent bak. Men merk at denne ikke er så kraftig som de ovennevnte modellene.

I tillegg til at motoreffekten er lavere, er 70 prosent av støvsugeren laget i gjenbruksplast.

UltraOne Green og Ultrasilencer Green gikk også til topps i en test for det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön. Testproduktene ble bedømt etter sugeeffekt, støvoppsamling, funksjonalitet, miljøeffekt, energiforbruk, partikkelutslipp, holdbarhet og lydnivå.

– Vår ambisjon er at våre støvsugere skal oppnå optimal yteevne, men samtidig være skånsomme for miljøet. Disse testene viser at vårt arbeid nå blir verdsatt og belønnet, sier Thomassen.

Se også vår test av støvsugere fra 2008

støvsuger hvitevarer hjemmeelektronikk electrolux test inneklima

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil