Du kan bruke Spotify på mobilen selv med gratisversjonen, men da kan du kun spille av dine egne musikkfiler. (Foto: Bjørn Eirik Loftås)

Du kan bruke Spotify på mobilen selv med gratisversjonen, men da kan du kun spille av dine egne musikkfiler. (Foto: Bjørn Eirik Loftås)

Slik gjør du det:

Spotify gratis på mobilen?

Publisert: Torsdag 21. juli 2011 kl 13:02

Det er fullt mulig å bruke Spotify på smartmobilen med dine egne MP3-filer. Vi viser deg hvordan.


Dinside Spotify gir deg fri tilgang til mer enn 12 millioner låter, og for 99 kroner måneden (premium-abonnement) kan du laste ned spillelister slik at de er tilgjengelig også når du er offline. Som premium-medlem får du de samme fordelene også når du bruker mobiltelefonen.

Det er imidlertid fullt mulig å bruke Spotify på smartmobilen også dersom du er "gratispassasjer", hvis du har bygd opp en samling av musikkfiler på PC-en din. Du kan nemlig synkronisere lokale filer og spillelister basert på disse filene med mobiltelefonen, og det er faktisk veldig enkelt å få til. Og du slipper helt å forholde deg til iTunes i prosessen. Du trenger ikke en gang ha iTunes installert på PC-en!

I denne gjennomgangen viser vi deg hvordan du går fram. Vi har benyttet en iPhone, men framgangsmåten er lik også for deg som har Android-telefon.

1. Registrer deg som bruker og last ned Spotify Open, hvis du ikke alt har gjort det:Prosessen tar et par minutter, og gir deg full tilgang til Spotify-biblioteket, men etter 20 timer pr måned er det slutt. Du kan imidlertid fint bruke Spotify gratis videre, så lenge du spiller dine egne, lokale filer.

2. Start programmet og logg inn. Spotify vil straks lete etter lokale MP3-filer og legge dem til i biblioteket ditt automatisk:Hvis du vil at Spotify skal lete i flere/færre mapper enn det som er standard, velger du Edit - Preferences fra menyen:Du kan også fjerne alle mappene, og dra & slippe mapper og filer fra Utforsker til Local Files-oversikten i Spotify. Det liker i hvert fall vi best:3. Når biblioteket ditt er oppdatert, kan du lage spillelister i menyen til venstre, for deretter å dra og slippe sanger fra Local Files-oversikten. Hvis du vil ha et helt album som spilleliste, drar du bare coveret over til New Playlist-symbolet:4. Last ned og installer Spotify på mobiltelefon din. Du finner den i App Store og Android Market, og den er gratis.

5. Logg på med samme brukernavn som på PC-en, og (viktig!) sørg for at telefonen er koblet til samme trådløse nett som PC-en:Spotify på PC-en vil nå automatisk oppdage at telefonen din er tilgjengelig:6. Trykk på "Sync this device with Spotify". Straks vil Spotify gå i gang med å synkronisere hele musikkbiblioteket med telefonen din, via det trådløse nettet:OBS: Har du mange filer kan det ta ekstrem lang tid, og kanskje spise opp all lagringsplass på telefonen. Derfor kan det være smart å huke av for "Manually choos playlists to sync":7. Resten går av seg selv, og du kan snart nyte musikken din gjennom Spotify på mobilen så mye og så ofte du vil:Og husk: Gjør du endringer i spillelistene på PC-en, vil de også bli oppdaterte på telefonen neste gang de er i kontakt med hverandre, og vice versa.

Her finner du flere Slik gjør du det-artikler
Har du tips til temaer vi kan ta opp i Slik gjør du det-spalten? Send oss en epost!

streaming spotify mp3 musikkprogram iphone android

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil