To norske mobiltelefoner på tur kan gi dobbel moro - og dobbel regning. (Foto: colourbox.com)

To norske mobiltelefoner på tur kan gi dobbel moro - og dobbel regning. (Foto: colourbox.com)

Merk deg dobbeltfellen

Publisert: Fredag 8. juli 2011 kl 06:00

Gjør samtalene ekstra dyre.


Dinside Er du på ferie i utlandet, koster det mer å ringe - men det koster også penger å motta samtaler.

Ligger du på stranden i Tyrkia med ditt Telenor-abonnement og mottar en samtale, betaler du 3,99 kroner per minutt for dette. Du betaler også 2,50 kroner for å motta MMS.

SE OGSÅ: To svinedyre mobilferieland

Si at du er på ferie med barn, ektefelle, samboer, kjæreste eller andre venner, men at dere ikke alltid er på samme sted til en hver tid. I stedet bruker dere mobiltelefonen for å holde kontakten.

Den som ringer betaler mer, men den som mottar samtalen betaler også mer. Dere betaler altså ekstra begge veier. Resultatet er at en nokså kort samtale kjapt kan komme opp i 100 kroner for husholdningen.

Skal du ha med deg mobilen på ferie, bør du derfor gjøre dette før du drar:
Slik får du beste pris

60 kroner for to minutter

Tyrkia er imidlertid billig sammenlignet med andre ferieland:

Dersom to NetCom privatkunder reiser til USA på ferie og velger AT&T som mobiloperatør, betaler de tilsammen over 60 kroner for å snakke i to minutter. Det koster 18,29 kroner minuttet å ringe til en norsk mobiltelefon, og det koster 12,49 kroner å motta samtalen.

Innenfor EU er det billigere. Reiser de samme to personene til Spania, koster to minutters samtale 9 kroner.

Gratis å motta sms

Det er alltid helt gratis å motta sms - selv om du befinner deg i utlandet. Å sende tekstmeldinger kan derimot bli dyrt.

La oss reise tilbake til Tyrkia: Der koster det en Telenor-kunde 3,99 kroner å sende en melding - og husk at vi ofte sender lengre meldinger enn det vi tror. Prisen er per 160. tegn.

mobil i utlandet ringe i utlandet mobiltelefon priser

Nye tester på Dinside

Acer Aspire S13

Acer sparte ikke på kruttet da de lanserte Aspire S13.

Nå får du fjorårsmodellene til sterkt reduserte priser

Enkelte har falt mer enn 50 prosent i pris siden i fjor.

Sony Xperia X

Den splitter nye mobilen burde hatt

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil