Hvorfor være stor og stygg når du kan være liten og søt? (Foto: Øyvind Paulsen)

Hvorfor være stor og stygg når du kan være liten og søt? (Foto: Øyvind Paulsen)

Philips HMP3000

Publisert: Fredag 24. juni 2011 kl 06:00

Liten og enkel mediespiller som gjør (nesten) alt.


Dinside Mediespillere kommer i dag i nesten alle prisklasser, og i år har også Philips bestemt seg for å bli med på racet med totalt tre nye modeller.

HMP3000 blir den billigste og enkleste modellen når den kommer i butikkene i løpet av juni måned.

Bitteliten

På mange måter minner HMP3000 oss om populære WD TV, og i vår bok er det et bra tegn. Her er en kort oppsummering:

 • Den er liten og dermed svært plasseringsvennlig: De fysiske målene på 8,6 cm bredde, 5,2 cm høyde og 13,6 cm dybde sier det meste her.
 • Den mangler imidlertid nettverksinngang totalt. Skal du bruke HMP3000 til å spille av filer må du altså sette inn ett minnekort eller gå via USB-inngangen.
 • På siden finner du en minnekortinngang (SD-kort), og en USB-inngang; som takler både harddisker og minnepenner.
 • Enheten kobles enklest til TV eller receiver via HDMI-kabel. Den har også digital optisk lydutgang, og analog lydutgang.

Fordeler & ulemper

For mange vil det naturlig nok være et stort minus at HMP3000 mangler nettverksinngang. En ting er at du fysisk må plugge inn alt du skal spille av, men det gjør det også litt mer tungvint å oppgradere enheten med ny software om det skulle være nødvendig.

At den ikke har innebygget harddisk er imidlertid helt greit for oss. For det innebærer også at HMP3000 er helt lydløs, og med dagens lave priser på minnekort og USB-penner kan du altså slippe rimelig unna.

HMP3000 leveres forøvrig med en fjernkontroll som både fungerer godt, og som har logiske knapper. Vi liker også hvordan Philips har bygd opp menysystemet sitt: Du får miniatyrbilder av alle bilder og videoer i mappene, og informasjonsknappen på fjernkontrollen gir deg også harde fakta om innholdet ditt. Det hele er rett og slett både enkelt og oversiktlig, og at norsk språk er tilgjengelig på skjermmenyene trekker opp. Akkurat det er ikke dagligdags på mediespillere.

Det er imidlertid på formatstøtte at HMP3000 briljerer.

 • Tar alle vanlige videoformater! For i motsetning til TV-modellene fra Philips, så støtter denne lille tassen nesten alle formatene vi bruker i vår test av mediespillere. I praksis var det kun Mov Quicktime MPEG4 1080p som ikke gikk igjennom.

  Det betyr altså at denne tassen spiller av alt annet, og du får også med Dolby Digitallyd/DTS der det er lagt inn på videoene. Vi opplevde heller ingen hakking i lyd og bilde, eller at lyden var usynkronisert med bildet.
   (Foto: Øyvind Paulsen)
  (Foto: Øyvind Paulsen)

  Vi gir også ekstra pluss i margen for at våre mapper med DVD-struktur, samt ISO-speilbildefiler av DVD-filmer ble vist helt korrekt. Akkurat dette er det mange mediespillere som ikke klarer.

 • Undertekst? HMP skal også vise undertekster, men det fungerte ikke helt optimalt hos oss. Hvorvidt dette skyldes de norske særbokstavene æ,ø og å, er vi ikke sikre på.

 • Musikkformater. Også på musikk leverer HMP3000. Den spilte av alle våre musikkfiler, inkludert FLAC, Ogg Vorbis og HE-AAC som blant annet LG DP1 hadde problemer med.

 • Bilder. Heller ikke bildefiler direkte fra kameraets SD-kort var noe problem. Bilder på 4 MB lastes svært raskt, og slideshow-modusen har både ulike tidsinnstillinger og overgangsmuligheter. Alt dette er enkelt å stille inn via fjernkontrollen, og du kan også velge å høre på musikk samtidig som du ser på bilder om du ønsker det.

Konklusjon

Jeg liker HMP3000, men spørsmålet er om den ikke kommer noen år for sent. Den minner som sagt om WD TV, som for lengst har blitt erstattet av WD TV Live og har dermed fått nettverksinngang. I dag begynner det også å bli vanlig med trådløst nettverk på mediespillere, og det kan du altså bare drømme om her.

Dermed blir dette en mediespiller for deg som ikke vil eller orker å ha den oppkoblet til nettverket hjemme, og som kanskje foretrekker å kjøpe fra kjente produsenter i stedet for å holde deg til de smale og mer ukjente produsentene.

I så fall får du en enkel og grei spiller som jobber raskt og som takler absolutt alle relevante formater.

terningkast 4 Testresultat Philips HMP3000

Billig, så enkel i bruk at hele familien kan bruke den - takler mange formater.
Mangler nettverksinngang, mangler trådløs nett.
Pris: 695

mediespiller philips test

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil