Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
 (Foto: Porsche)
(Foto: Porsche)

Porsche med firehjulsdrevet GTS

Så er det offisielt: Porsche lanserer 911 Carrera 4 GTS.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Hvor mange varianter går det egentlig an å tyne ut av én enkelt generasjon av Porsches legendariske 911?

Vel, vi for vår del ville ha bommet på svaret på dette spørsmålet - men vi burde jo ha tenkt på at GTS-versjonen hittil bare eksisterte med bakhjulsdrift - her var det altså (i etterpåklokskapens tindrende lys) et gapende hull i produktrekken.

Ingen svanesang

Vi tok altså feil da vi i anledning presentasjonen av råskinnet og lettvekteren 911 GT3 RS 4.0 hevdet at det var 997-generasjonens svanesang (det er ingen hemmelighet at 991-generasjonen er rett rundt hjørnet og sannsynligvis vil få première på Frankfurt-utstillingen i høst).

Bred med både to og fire

Vi annonserte 911 GTS som en av Porsches 3,5 nyheter til Paris-utstillingen i fjor høst, med sine 408 hestekrefter, opp med 23 fra Carrera S. Og vi trodde da den skulle leveres eksklusivt med bakhjulsdrift. Men neida, her er den altså med drift på alle fire. I motsetning til de andre modellene i Carrera-programmet, er imidlertid det breddede karosseriet som tradisjonelt hører med Carrera 4-varianten ikke denne gang eksklusivt for versjonen med firehjulsdrift - allerede den bakhjulsdrevne GTS-en fikk det.

Rask

For øvrig er ytelsene GTS-verdige med 4,6 sekunder fra 0 til 100 i standardversjon (sekstrinns manuell girkasse) og 4,4 sekunder med 7-trinns PDK (dobbeltkløtsj-automat). Som vanlig kan akselerasjonstidene ytterligere forbedres ved anskaffelse av Sport Chrono-pakke.

Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Nico Widerberg

Familie
Familie
 • Galleripris:
  6 500,-

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
 • Galleripris:
  2 200,-

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
 • Galleripris:
  5 500,-