(Foto: Porsche)

(Foto: Porsche)

Porsche med firehjulsdrevet GTS

Publisert: Lørdag 14. mai 2011 kl 17:00

Så er det offisielt: Porsche lanserer 911 Carrera 4 GTS.


Dinside Hvor mange varianter går det egentlig an å tyne ut av én enkelt generasjon av Porsches legendariske 911?

Vel, vi for vår del ville ha bommet på svaret på dette spørsmålet - men vi burde jo ha tenkt på at GTS-versjonen hittil bare eksisterte med bakhjulsdrift - her var det altså (i etterpåklokskapens tindrende lys) et gapende hull i produktrekken.

Ingen svanesang

Vi tok altså feil da vi i anledning presentasjonen av råskinnet og lettvekteren 911 GT3 RS 4.0 hevdet at det var 997-generasjonens svanesang (det er ingen hemmelighet at 991-generasjonen er rett rundt hjørnet og sannsynligvis vil få première på Frankfurt-utstillingen i høst).

Bred med både to og fire

Vi annonserte 911 GTS som en av Porsches 3,5 nyheter til Paris-utstillingen i fjor høst, med sine 408 hestekrefter, opp med 23 fra Carrera S. Og vi trodde da den skulle leveres eksklusivt med bakhjulsdrift. Men neida, her er den altså med drift på alle fire. I motsetning til de andre modellene i Carrera-programmet, er imidlertid det breddede karosseriet som tradisjonelt hører med Carrera 4-varianten ikke denne gang eksklusivt for versjonen med firehjulsdrift - allerede den bakhjulsdrevne GTS-en fikk det.

Rask

For øvrig er ytelsene GTS-verdige med 4,6 sekunder fra 0 til 100 i standardversjon (sekstrinns manuell girkasse) og 4,4 sekunder med 7-trinns PDK (dobbeltkløtsj-automat). Som vanlig kan akselerasjonstidene ytterligere forbedres ved anskaffelse av Sport Chrono-pakke.


porsche 911 carrera 4 gts

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil