Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Pepsi Raw fikk kort levetid i Norge. (Foto: Per Ervland)
Pepsi Raw fikk kort levetid i Norge. (Foto: Per Ervland)

Kort karriere for Pepsi Raw

Solgte ikke godt nok til å være lønnsom.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide I august/september i fjor ble den største brusnyheten siden Cola Zero, som kom høsten 2006, lansert. Med brask og bram kom PepsiCo med Pepsi Raw, en brus med bare naturlige ingredienser, og her i DinSide-redaksjonen ble brusen nøye testet.

Men bare et knapt halvår senere ble produksjonen stoppet.

Dette er Norges mest populære brus

- Vi stoppet produksjonen av Raw for noen måneder siden fordi den ikke solgte nok, forklarer Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonssjef i Ringnes.

Det var Ringnes som produserte Pepsi Raw på vegne av PepsiCo. Pepsi Raw var tilgjengelig i 0,33 l glassflaske, og 0,5 og 1,5 l plastflaske.

Les også: Hvorfor smaker cola best på glassflaske?

- Det var ikke nok forbrukere som kjøpte Pepsi Raw, dessverre. Dette er en del av gamet. Som markedsleder må man komme med nye produkter og være innovative. Ofte lykkes vi, men ikke alltid, sier Bruusgaard.

- Kan distribusjonen ha vært et problem, tror du?

- Dette var en stor satsing fra oss og kjedene, så forutsetningene var tilstede, men dessverre så ble den ingen suksess. Det er forbrukerne som til syvende og sist bestemmer, sier Bruusgaard.

Pepsi Raw ble altså for smal for Norge.

Blir Norge for lite?

I forbindelse med Matkjedeutvalgets rapport som kom i april, fulgte en stor debatt om matvareutvalget i landet. Mange mente at det er altfor dårlig utvalg i butikken. Men som den feilslåtte lanseringen av Pepsi Raw viser, er det ikke økonomisk lønnsomt å fylle hyllene med nisjeprodukter bare en liten prosentandel kjøper i et land som bare består av 4,9 millioner mennesker.

Cola til 78 kroner literen

Når det er sagt, så gikk det ikke særlig bedre med Pepsi Raw i Storbritannia. Her ble brusen lansert i 2008, men i september 2010, samtidig som den ble lansert i Norge, ble det bestemt at Pepsi Raw skulle trekkes fra markedet. Heller ikke her solgte brusen nok til at det var lønnsomt å produsere den. Selv om den gikk unna i barer og puber, ble det ikke solgt nok av den i kiosker og dagligvarebutikker.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Damien Hirst

For the Love of God
For the Love of God
 • Galleripris:
  45 000,-

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
 • Galleripris:
  5 500,-

Silvia Papas

Miami vice
Miami vice
 • Galleripris:
  7 000,-