(Foto: Volvo)

(Foto: Volvo)

Volvo Concept Universe: Luksus på skandinavisk

Publisert: Tirsdag 19. april 2011 kl 12:35

En spesiell form for skandinavisk design sier formgiveren. Meget spesiell, vil vi legge til.


Dinside Vi holdt på å sette kaffen i halsen da vi fikk se denne i dag morges - det var nemlig fronten vi fikk rett i fleisen. - Hva i all verden har designerne tenkt på her?, tenkte vi.

Mesterverk (?)

Nå har vi fått svar på det, men er ikke helt sikre på om vi er helt overbevist av den grunn. Bilen vi ser her er en konseptbil som blir vist på bilutstillingen i Shanghai, som i løpet av kort tid har utviklet seg til å bli en av verdens vitigste messer for bilindustrien. Volvo presenterer den som et mesterverk innen skandinavisk design og hevder den er utviklet for bilkjøpere med utsøkt god smak.

Bli best på luksus

Hva det handler om? Jo, det er Volvo ganske klare på: Skandinavisk design handler om å forstå og om å ha omsorg for mennesker. Volvo har som mål å bli det merket som er best på å tolke hva kjøpere av moderne luksusbiler ønsker.

Egen type luksus

Designsjef Peter Horbury sier at bilen skal være som enhver eksklusiv luksusvare, det vil si at man skal føle håndverket og soliditeten; dette er noe som skal holde seg godt over tid. Interiøret skal symbolisere det komfortable og det kultiverte og samtidig være brukerfokusert og ukomplisert. Horbury konkluderer med at Volvo er overbevist om at merkets spesielle fortolkning av luksusbegrepet har en stor fremtid foran seg.

VOLVO CONCEPT UNIVERSE:Høste tilbakemeldinger

I denne omgang dreier det seg om å få tilbakemelding fra det kinesiske publikum og potensielle kjøpere. Deretter skal designen vises i Europa og i USA for at den skal "bringes inn i en global kontekst", som Volvos toppsjef, Stefan Jacoby sier.

Deretter starter arbeidet med å klargjøre Volvos fremtidige flaggskip for markedet. Noe tidspunkt for lansering har vi ikke fått noen informasjon om.

Dette er altså åpenbart i skrivende stund en ren stilstudie - ikke et ord om drivlinje - motorer, eventuelle hybridløsninger eller alternative drivstoffer. Vi mistenker imidlertid at det vil bli noe mer tidsriktig enn en klassisk V8-motor...


INSPIRASJON? Ford Interceptor, konsept fra 2007. (Foto: Ford)
INSPIRASJON? Ford Interceptor, konsept fra 2007. (Foto: Ford)
For vår del får bilen oss til å tenke på en spektakulær kreasjon Ford viste i 2007 da Horbury var designsjef i Fords premiumdivisjon. Les her om Ford Interceptor, og døm selv.

volvo concept universe shanghai 2011 luksusbil storbil sedan

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil