Volvo fornyer storselger

Publisert: Søndag 17. april 2011 kl 13:45

Volvo oppdaterer V70, XC70 og S80. Mest interessant er nok en forbedret innstegsversjon av V70.


Dinside Volvo gjorde det bra i fjor og var Norges fjerde mest solgte bilmerke. Deres mest solgte bil var V70 som faktisk kapret en andreplass på modellstatistikken, bak suverene Volkswagen Golf. En betydelig del av æren for dette må nok innstegsversjonen DRIVe med en 1,6-liters dieselmotor ta.

Vi testet denne i fjor og kunne konkludere med at 109 hestekrefter og 240 newtonmeter i alle fall ikke er mer enn det bør være. Nå får denne forbruksoptimerte utgaven 115 hestekrefter og 270 newtonmeter, og dessuten et ekstra gir i den manuelle girkassen. Det vil nok bidra merkbart til en litt sprekere kjøreopplevelse.

Med denne motoren slipper både V70 og S80 ut 119 gram CO2, og begge har automatisk start/stopp-teknologi.

Her er prøvekjøring av lillebror V60 DRIVe.
215 hester

I den andre enden av dieselskalaen finner man den femsylindrede D5-motoren. Denne har fått effekten høynet fra 205 til 215 hestekrefter, og dreiemomentet fra 420 til 440 newtonmeter. Samtidig skal forbruket være senket med åtte prosent. En S80 med D5-motoren skal nå bruke 0,49 liter per mil og slippe ut 129 gram CO2 per kilometer.

Den andre femsylindrede dieselmotoren, D3, har også blitt finpusset, men ytelsene på 163 hestekrefter og 400 newtonmeter er de samme.

Design

De tre søskenmodellene V70, XC70 og S80 har også blitt fornyet på flere områder. Utvendig har de fått nye frontlykter og LED-blinklys i sidespeilene (gjelder ikke XC70). Innvendig har man også fått på plass noen nye detaljer, som eksempelvis et nytt ratt og en litt annerledes utforming av midtkonsollen.

Fotgjengerbeskyttelse

På utstyrssiden har dessuten listen over førerassistentsystemer nå blitt enda lengre og inneholder ting som fotgjengervarsling, kollisjonsvarsling, City Safety og adaptiv fartsholder som fungerer helt ned til stillestående. City Safety er for øvrig standard på alle tre modeller.

Vi regner ikke med noen store prissprang i forbindelse med oppgraderingen. V70 begynner i dag like under 340.000 kroner.

volvo v70 xc70 s80

Nye tester på Dinside

Test: Mercedes GLC 350e ladbar hybrid

Lekker og potensielt rimelig.

Testet: SsangYong XLV

Koreanske SsangYong er tilbake etter flere år med modelltørke. Modellen XLV imponerer med mye, men er den bra nok?

Test av håndsåper: Her er de beste og verste såpene

Men det er ingenting i såpene som er ulovlig!

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil