Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Gøy: Vi har testet Eva Solos nye salatslynge. (Foto: Per  Ervland)
Gøy: Vi har testet Eva Solos nye salatslynge. (Foto: Per Ervland)

Test: Eva solo salatslynge

Eva solos salatslynge får frem barnet i oss. Men virker den?

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Få ting er tristere enn å spise salat som bader i vann. Spesielt om en velger en majones- eller rømmebasert dressing. Men vann må til, for å vaske salaten, eventuelt friske opp salat som har blitt dvask etter et par dager for lenge i kjøleskapet.

Eva solos salatslynge er en langt enklere variant enn de trommelbaserte, og metoden er som den vi husker fra barneleker på stranden: Se jeg kan trylle! Jeg kan holde en bøtte full av vann opp ned, uten å bli våt. Alternativt Mr. Beans lunch-i-parken-salatslynge. Men vi velger å ikke tenke på den når vi skal lage mat.

Maken til vafler har du aldri sett: vi har testet Modds-jernet

Enkelt og greit

Selve slyngen er en enkel gummibøtte med nylontau og en rist i rustfritt stål. Dy kan bruke bøtten til å skylle salaten, om du ikke har en egen kum til dette, eller så kan du skylle salaten separat og legge oppi bøtten. Så er det bare å sørge for at det ikke er noen eller noe i veien, og slenge løs. Når du slynger samles vannet opp under stålristen, og etter noen runder, er den klar til å serveres. Så godt som dryppefri.

Se bare her:Vi har testet den barnslige salatslyngen ved flere anledninger, og kan ikke annet å si at den funker. Det er morsomt. Og den virker langt mer robust enn trommelsalatslyngene vi er vant til å bruke.

Det er imidlertid et par ting som trekker ned. Du er avhengig av litt plass. Dette er ikke spesielt velegnet for små eller smale kjøkken, og heller ikke en spesielt god idé med mange små barn som løper rundt. Skal vi være ekstra pirkete må vi også trekke frem at dersom du velgerå skylle salaten i bøtten, blir nylontauet vått, og det vil kunne dryppe litt i etterkant. Dette kan gi skjemmende flekker på benkeplate, hyller eller trebord.

Smart kakespade: Vi har testet kakespaden som lar deg bli gift. Hver gang

Konklusjon:

Denne journalisten kan godt like ideen om at det enkle ofte er det beste. Og det er enkelt. Skyll, hell og sleng. Salatslyngen gjør jobben, den, på nivå med en av de mer klassiske salatslyngene. Mindre plass i skapet tar den også. Du kan eventuelt bruke den som vinkjøler eller vase (men pass deg for å gå i denne fella! Du bør ikke bruke den til giftige blomster eller bruke gjødningsmiddel som ikke er spiselig.) Eller bare la den lyse opp på benken om du velger den grønne varianten.

Vi lander likevel på en tja. I forhold til det slyngeløse alternativet er dette definitivt en vinner. Men vi holder en knapp på trommelen. Så forhindrer vi kanskje at én ulykke skjer i hjemmet i år.

Testresultat

Eva solo salatslynge

Totalkarakter: terningkast 4
Negativt

Morsom, kan brukes til flere ting.

Negativt

Fyller du den med vann først, kan det bli litt sølete. Krever plass på kjøkkenet.

annonse
Finn lignende produkter fra:
Pris:
399 kr inkl mva
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Kjell Nupen

Sentimental reise
Sentimental reise
  • Galleripris:
    9 000,-

Nico Widerberg

Familie
Familie
  • Galleripris:
    6 500,-