Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Nye Impreza kommer også som femdørs kombi
Nye Impreza kommer også som femdørs kombi

Ny Subaru Impreza

Subaru slipper det første bildet av en helt ny generasjon Impreza.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Dagens Impreza har ikke rukket å bli så veldig gammel etter dagens normale standard. Den kom i 2007 og ble for ikke alt for mange månedene siden lansert med en norgesvennlig dieselmotor på 109 hestekrefter, som vi testet i vinter.

Men Subaru er ivrig på å få ut en helt ny utgave som kan matche konkurransen i kompaktklassen noe bedre enn dagens versjon, som har firehjulsdrift, vinteregenskaper og særegenhet som sine fremste egenskaper.

Kombi i Norge

Foreløpig er det bare sluppet ett bilde av bilen, og det i sedanversjon. Men en femdørs kombi kommer også og det er den som vil bli mest interessant her i Norge. Det kompakte sedanmarkedet er rimelig dødt her til lands, selv om Volkswagen nå prøver seg med Jetta.

Følger opp konsept

En konseptversjon av Impreza ble for øvrig vist på bilutstillingen i Los Angeles på tampen av fjoråret. Bilder av den kan du se under, og da finner du fort ut at den i profil er ganske så lik produksjonsversjonen som nå skal stilles ut på en bilutstilling i New York. Kanskje er også fronten og hekken tilsvarende lik. Men noe mer nedtonet blir den helt sikkert.


Firehjulsdrift og boksermotor

Vi regner med at Subaru viderefører spesialitetene sine, nemlig permanent og symmetrisk firehjulsdrift, samt boksermotorene. I Norge er det dieselmotoren som gjelder, og vi regner med at den som i dag blir tilgjengelig i et par effektutgaver. Sannsynligvis vil man forfine den enda et lite hakk hva gjelder gangkultur og trolig også forbruk.

Sportslige utgaver

Subaru har dessuten lange tradisjoner for effektsterke og rally-inspirerte sportsversjoner av Impreza, og det kommer helt sikkert også denne gangen. Dessverre for norske interessenter, snakker vi nok imidlertid svært høye avgifter for den moroa.

På den andre siden kunne vi i vår test av den sterkeste dieselversjonen slå fast at 150 hestekrefter var nok til å ha det gøy bak rattet.

Det er uvisst når nye Impreza kommer til Norge, men i og med at den kalles en 2012-modell, antar vi at den kommer i løpet av høsten en gang.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
 • Galleripris:
  20 000,-

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
 • Galleripris:
  2 200,-

Pushwagner

Sitting down
Sitting down
 • Galleripris:
  12 000,-