Jernbaneverket skal oppgradere jernbanens infrastruktur i Oslo-området i sommer. Det kan ikke kjøres tog hvor arbeidene utføres, noe som fører til at togpassasjerer må finne alternativ transport i en liten periode.  (Foto: Per Ervland)

Jernbaneverket skal oppgradere jernbanens infrastruktur i Oslo-området i sommer. Det kan ikke kjøres tog hvor arbeidene utføres, noe som fører til at togpassasjerer må finne alternativ transport i en liten periode. (Foto: Per Ervland)

Her blir det stengt for togtrafikk

Publisert: Onsdag 6. april 2011 kl 10:17

I perioden 6. juni – 8. august stenger Jernbaneverket flere stasjoner.


Dinside Det kan fortsatt virke litt lenge til sommeren, men plutselig er den her - og da er det greit å merke seg dette.

Jernbaneverket skal nemlig oppgradere jernbanens infrastruktur i Oslo-området i sommer. Dette innebærer at NSB ikke kan kjøre tog hvor arbeidene utføres, skriver NSB i en pressemelding.

    "Strekningen Skøyen – Nationaltheatret – Oslo S – Bryn stenges for togtrafikk fra 25. juni til 8. august. I perioden 4. august til 8. august vil strekningen være stengt fra Bryn helt til Drammen. Vi organiserer alternativ transport der hvor vi ikke kan kjøre tog."


 (Foto: NSB)
(Foto: NSB)


OBS! Her blir det flere kontroller: NSB er lei av snikere

Ulemper for kundene

– Vi er glade for at Jernbaneverket får penger til å oppgradere Oslo-tunellen i sommer. Dette betyr at vi må kjøre buss for tog i noen uker i Oslo-området. Dette fører til noen ulemper for deg som kunde. Vi håper at du har forståelse for dette, sier Tom Ingulstad, konserndirektør NSB Persontog, i pressemeldingen.

Dersom du lider av korttidshukommelse, er det greit å vite at nsb.no vil holde deg oppdatert cirka tre uker før togstrekningen blir stengt. Der får du også vite hvordan du kommer deg dit du skal.

>>>Se hva du har krav på ved togforsinkelser i denne artikkelen

Dette blir alternativet

Det blir, heldigvis, satt opp alternativ transport. Her kan du se hva NSB foreløpig har planlagt for de ulike stedene:

Her er NSBs alternative transport:

  • NSB setter opp hyppige bussavganger mellom Oslo S og stasjonene på Lillestrøm, Grefsen og Skøyen, hvor tog tar deg med videre dit du skal reise.
  • Nationaltheatret stasjon og Tøyen stasjon vil i stengningsperioden ikke bli dekket med alternativ transport. Vi anbefaler at du benytter deg av de alternative transporttilbudene fra Oslo S eller fra Skøyen stasjon.
  • For togene på Bergensbanen og Sørlandsbanen vil disse gå til/fra Drammen stasjon. For togene på Dovrebanen og togene til Stockholm vil disse gå til/fra Lillestrøm stasjon.
  • Obs! NSB satser på at togene skal komme frem til endestasjonen i henhold til ordinær rutetabell. For å nå dette målet vil bussavgangene fra Oslo S til Lillestrøm stasjon og Skøyen stasjon ha tidligere avreisetidspunkter i forhold til den ordinære rutetabellen. Dette vil bli detaljert beskrevet i egen rutepublikasjon for sommeren.
  • Noen av togene på Østfoldbanen vil få Oslo S som ankomst og avgangsstasjon.
  • Fra 4. august til 8. august 2011 vil strekningen være stengt fra Bryn helt til Drammen.
Kilde: NSB


Har du også lagt merke til det? Se hvorfor Flytoget går litt tregere nå

NSB tog togtrafikk oslo

Nye tester på Dinside

Test: Ford Mondeo vs. Toyota Avensis

Duell mellom to populære familiebiler.

Mega-mikado i parken

Finn fram erfaringen fra 90-tallet. Mikado er tilbake.

Libratone One Click og Too

Vi har testet to nye høyttalere fra danske Libratone.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil