Jernbaneverket skal oppgradere jernbanens infrastruktur i Oslo-området i sommer. Det kan ikke kjøres tog hvor arbeidene utføres, noe som fører til at togpassasjerer må finne alternativ transport i en liten periode.  (Foto: Per Ervland)

Jernbaneverket skal oppgradere jernbanens infrastruktur i Oslo-området i sommer. Det kan ikke kjøres tog hvor arbeidene utføres, noe som fører til at togpassasjerer må finne alternativ transport i en liten periode. (Foto: Per Ervland)

Her blir det stengt for togtrafikk

Publisert: Onsdag 6. april 2011 kl 10:17

I perioden 6. juni – 8. august stenger Jernbaneverket flere stasjoner.


Dinside Det kan fortsatt virke litt lenge til sommeren, men plutselig er den her - og da er det greit å merke seg dette.

Jernbaneverket skal nemlig oppgradere jernbanens infrastruktur i Oslo-området i sommer. Dette innebærer at NSB ikke kan kjøre tog hvor arbeidene utføres, skriver NSB i en pressemelding.

    "Strekningen Skøyen – Nationaltheatret – Oslo S – Bryn stenges for togtrafikk fra 25. juni til 8. august. I perioden 4. august til 8. august vil strekningen være stengt fra Bryn helt til Drammen. Vi organiserer alternativ transport der hvor vi ikke kan kjøre tog."


 (Foto: NSB)
(Foto: NSB)


OBS! Her blir det flere kontroller: NSB er lei av snikere

Ulemper for kundene

– Vi er glade for at Jernbaneverket får penger til å oppgradere Oslo-tunellen i sommer. Dette betyr at vi må kjøre buss for tog i noen uker i Oslo-området. Dette fører til noen ulemper for deg som kunde. Vi håper at du har forståelse for dette, sier Tom Ingulstad, konserndirektør NSB Persontog, i pressemeldingen.

Dersom du lider av korttidshukommelse, er det greit å vite at nsb.no vil holde deg oppdatert cirka tre uker før togstrekningen blir stengt. Der får du også vite hvordan du kommer deg dit du skal.

>>>Se hva du har krav på ved togforsinkelser i denne artikkelen

Dette blir alternativet

Det blir, heldigvis, satt opp alternativ transport. Her kan du se hva NSB foreløpig har planlagt for de ulike stedene:

Her er NSBs alternative transport:

  • NSB setter opp hyppige bussavganger mellom Oslo S og stasjonene på Lillestrøm, Grefsen og Skøyen, hvor tog tar deg med videre dit du skal reise.
  • Nationaltheatret stasjon og Tøyen stasjon vil i stengningsperioden ikke bli dekket med alternativ transport. Vi anbefaler at du benytter deg av de alternative transporttilbudene fra Oslo S eller fra Skøyen stasjon.
  • For togene på Bergensbanen og Sørlandsbanen vil disse gå til/fra Drammen stasjon. For togene på Dovrebanen og togene til Stockholm vil disse gå til/fra Lillestrøm stasjon.
  • Obs! NSB satser på at togene skal komme frem til endestasjonen i henhold til ordinær rutetabell. For å nå dette målet vil bussavgangene fra Oslo S til Lillestrøm stasjon og Skøyen stasjon ha tidligere avreisetidspunkter i forhold til den ordinære rutetabellen. Dette vil bli detaljert beskrevet i egen rutepublikasjon for sommeren.
  • Noen av togene på Østfoldbanen vil få Oslo S som ankomst og avgangsstasjon.
  • Fra 4. august til 8. august 2011 vil strekningen være stengt fra Bryn helt til Drammen.
Kilde: NSB


Har du også lagt merke til det? Se hvorfor Flytoget går litt tregere nå

NSB tog togtrafikk oslo

Nye tester på Dinside

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Spar stort på butikkenes egne merkevarer

Så mye billigere er det å kjøpe butikkenes egne merkevarer.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil