Artist Silje Nergaards rom er det største av de fire kjendisrommene. (Foto: Merethe S. Odland, Profilm )

Artist Silje Nergaards rom er det største av de fire kjendisrommene. (Foto: Merethe S. Odland, Profilm )

Stadig mer kresen på hotellrom

Publisert: Onsdag 9. mars 2011 kl 13:11

– Mange reiser mye i jobben og er lei av vanlige rom.


Dinside Hotellrom er ikke lenger hva det en gang var. En gang var folk tilfreds så lenge de fikk et enkelt rom med seng, klesskap, toalett, dusj, TV, telefon, kontorstol og skrivebord. Men slik er det ikke lenger.

Interiør og design blir stadig viktigere når folk velger hotellrom, ifølge Hotels.com.

– Det kan virke som de er veldig bevisst på hvor de vil bo. Mange reiser mye i jobben og er lei av vanlige rom. Gjestene syntes det er spennende med uventede opplevelser, sier Kari Hasselknippe, markedsansvarlig på Grand Hotel, til DinSide.

Hotellet opplever også at jentene er veldig bevisst på hvilket rom de velger og hvor de ønsker å bo.

Dette hotellrommet er av en annen verden - se bildene!

Populære kjendisrom

For fem år siden, da hotellet skulle starte oppussingen, kom ideen om en egen «Ladies Floor» til.

– Egentlig skulle de bare bruke konseptet på et par rom, men så ble det like godt en hel etasje, avslører Hasselknippe.

Resultatet ble en hel etasje, Ladies Floor, med totalt 13 unike designer rom der alle har fått sitt navn etter 13 kjente norske kvinner.

Inger Ellen Nicholaisen, Silje Nergaard, Ane Dahl Torp og Kari Traa, er mest populære av alle dise rommene. Kjendisene designet rommene i samarbeid med folk fra Poesi Interiør, Eske, Indiska, SH Interiør, Jane Doe og R.O.O.M.

– Sammen har de funnet gode løsninger ut i fra de ulike kvinnenes personlighet og stil. Alle var svært entusiastiske, både når det kommer til samarbeidet og prosessen generelt. Kvinnene er stolte over resultatet og har bodd på rommene som de selv har designet, forteller hun.

Her kan du se rommene:


Kvinner foretrekker rommene

– Og hvem bruker hotellet mest av menn og kvinner?

– Det er absolutt størst pågang fra kvinner. I helgen drar gjerne venninner på tur til Oslo for å shoppe, mens i hverdagen er det mest forretningsreisende kvinner som benytter seg av rommet. Vi har jevn pågang hele året, sier Hasselknippe.

Men det er selvsagt ikke helt gratis å bo på et penere rom. I helgen koster det 2.245 kroner for en natt, mens det koster 2.910 kroner på en full ukedag.

Ettersom det er jubileumsåret til Ladies Floors, vil det imdlertid dukke opp spesialtilbud innimellom.

Det inkluderer:
 • L'Occitane produkter
 • Fruktfat på rommet
 • Stor seng
 • Ekstra puter
 • Yoga matte
 • Kaffe/Tekoker
 • LCD Flatskjerm TV, film-on-demand
 • Gratis trådløs internett
 • CD-spiller
 • Oppbevaringssafe
 • Avis på døren ved forespørsel
 • Hvis du vil benytte deg av Artesia spa, får du 10 prosent rabatt når du bor i denne etasjen.

Topp ti i Tigerstaden: Her er Oslos best likte hoteller

Flere konsepthoteller

Dersom du synes at hotellet er en viktig del av ferieopplevelsen, men har lyst på et hotellrom utenom det vanlige, finnes det faktisk en del morsomme alternativer.

I fjor vant for eksempel "Trekassene" i Møre og Romsdal Reiselivsprisen 2010. Det ligner ikke akkurat på et vanlig standard hotell, med sitt meget spesielle design. Her får du bokstavelig talt naturen rett inn i stua.

Trekassene er en del av Juvet Landskapshotell, og ble åpnet i august 2009. Se bilder av trekassene med de store vinduene her.

Her har hotellprisene sunket mest

Spa har blitt hverdagslig

Hvor hadde du reist dersom du hadde hatt penger til drømmeturen? Det fikk 1.000 nordmenn spørsmål om. Overraskende nok kom spa og velvære langt nede på listen.

I en landsdekkende undersøkelse som Norstat har gjort på vegne av Finn, svarte bare tre prosent at de drømte om spaferie. Seks prosent svarte at de heller foretrakk et luksusopphold på et hotell.

– Kanskje folk anser spa som ganske tilgjengelig i hverdagen – noe som det er blitt ganske vanlig å ha tilgang til. Bare i Norge har vi fått en rekke flotte spaanlegg, uttalte Lene Kallum, PR-ansvarlig i Finn, til DinSide om undersøkelsen.

hotell kvinnerom hotellrom oslo grand hotel

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil