Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
 (Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Nettbrett til under tusenlappen!

Hvis du klarer deg uten den lille i-en kan du få deg et billig nettbrett

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Pad, nettbrett, tablet-PC, slate - det er mange navn på flate PC-er uten tastatur. Men en ting er felles - de ble ikke populære før Apple knekte koden.

Og etter et gjennombrudd følger hordene alltid etter.

Ha eller bruke?

Det er stadig mange som ikke har testet ut disse nymotens apparatene, og lurer på hva man skal bruke nettbrett til. Den andre ytterlighet er brukere av iPad som har 65 000 forskjellige små og store programmer - apps - å velge mellom.

Det alle nettbrett kan tilby er nettsurfing, epost etc. og spill. Hvis du har beskjedne krav utover dette kan du klare deg med en mindre fancy enhet, men regn også med å måtte senke flere generelle kvalitetskrav.

Er det et rimelig nettbrett du er ute etter, dukker det nå opp nesten utrolige tilbud i kampens hete om markedets gunst.

Les også: Asus lanserer fire nettbrett

Det billigste nettbrettet vi foreløpig har sett koster under tusenlappen, næremere bestemt 990 kroner. Det er mindre enn en tredjedel av det den rimeligste iPad koster.

 (Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)


Sammenligner man med andre nettbrett, er dette fremdeles utrolig billig. Det er definitivt en snakk om en kampanje, men vi tror det vil komme flere slike etter hvert, konkurransen vil ikke bli mindre.

Så hva får du for under tusenlappen?

Nettbrettet som i skrivende stund er grisebillig selges hos NetonNet og heter EasyPad 1000. Det har en 10-tommers skjerm på 1024 x 600 piksler, 1 GHz ZT180 prosessor, 256 MB minne og 2 GB lagring. Den har 2 USB-porter, 3,5 mm lydutgang og 802.11b/g trådløst nettverk. For større lagringskapasitet kan du sette inn et microSD-kort på opptil 32 GB.

 (Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)


Operativsystemet er Android 2.1 som gir deg mange muligheter til å laste ned programvare, både gratis og mot betaling fra Android Market.

 (Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)


Hva får du ikke?

På et slikt billig nettbrett blir det nødvendigvis kompromisser. Det man vanligvis legger merke til på billige varianter er at skjermen verken er spesielt lyssterk eller lar seg lese fra alle vinkler.

I tillegg er overflaten gjerne mindre motstandsdyktig mot riper, og den generelle finishen ikke like imponerende som på de dyre merkevarene.

At du må bla opp ekstra for å få mer enn usle 2 GB lagringskapasitet bør heller ikke komme som noen overraskelse. Samtidig kan det være en fordel med utbyttbare minnekort.

Er de virkelig billige å anbefale?

DinSide har ikke testet akkurat dette produktet, men flere av svakhetene har vi registret allerede på langt dyrere konkurrenter i billigsegmentet.

Så om du blir fornøyd eller ikke er et sjansespill. Trøsten er at ved bestilling over nett har du 14 dagers angrefrist.

Vår overssiktsside over nettbrett finner du her
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
 • Galleripris:
  20 000,-

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
 • Galleripris:
  2 200,-

Nico Widerberg

Familie
Familie
 • Galleripris:
  6 500,-