Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
PENGER UT AV BILVINDUET? Sjekk renten på billånet ditt om vil ha ekstra penger hver måned. (Foto: Per Ervland)
PENGER UT AV BILVINDUET? Sjekk renten på billånet ditt om vil ha ekstra penger hver måned. (Foto: Per Ervland)

Skandiabanken har billigste billån

Forskjellen kan utgjøre mange tusen kroner i året.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Skal du søke nytt billån? Det er lurt å orientere seg i markedet, for det er store forskjeller på billånsrentene i Norge akkurat nå.

På toppen troner Skandiabanken, som tilbyr 5,0 prosent effektiv rente på sitt billigste billån. Og på bunnen, med de samme betingelsene, finner vi Spydeberg Sparebanks billån, som har en effektiv rente på hele 9,6 prosent.

Det er nesten fem prosentpoeng mer enn Skandiabanken, og forskjellen kan utgjøre så mye som 46.646 kroner dersom du låner 225.000 kroner. (Se tabell!)

Bytte bil? Her kan du regne på det!

Husk på bilforhandlerne!

Men før du løper til billigste bank, så husk at mange bilforhandlere tilbyr finansiering av bilkjøpet, og også ofte til konkurransedyktig rente.

Hvis du ikke kjøper bilen av en privatperson, men av en forhandler, bør du derfor undersøke hva de kan tilby deg av finansieringstilbud på den bilen du skal kjøpe, før du løper til banken.

Topp 5 billån (75 % finansiering)

Prisene er hentet fra Finansportalen.no

Bank Navn på lån Effektiv rente Betaling per måned Total betaling
Skandiabanken Billån 75% 4,99 2 837 272 247
Gjensidige Bank ASA Billån - Fordel Pluss 6,36 2 978 285 813
OBOS Lån OBOS Billån 6,38 2 979 285 958
Marker Sparebank Terra billån 80% 6,54 2 996 287 516
Gjensidige Bank ASA Billån 6,58 3000 287 917
         
Bunnplassering        
Spydeberg Sparebank Billån med pant i bilen 9,62 3 323 318 893
Eksempelet gjelder for lån til ny bil, kjøpesum: 300.000, lånebeløp: 225.000, løpetid: 8 år


Lov å bytte bank?

Selv om Finansnæringens Fellesorganisasjon opplyser om at flere har byttet bank det siste året sammenlignet med året før, er det ikke like enkelt med billån.

Hvis du etablerer salgspant i en gjenstand, for eksempel en bil, kan du ikke flytte dette lånet til en ny bank. Salgspant må etableres senest samtidig med at for eksempel bilen blir overgitt til deg som kjøper, og en avtale om salgspantlån kan dermed ikke inngås med en ny bank etter at du har overtatt bilen, ifølge Finansportalen.

- Snart kommer brevene fra banken igjen


Kan du få beste billån?

Mange finansieringsselskap tilbyr fullfinansiering av eksempelvis bilkjøp. Men du får gunstigere rentebetingelser om du har spart opp noe egenkapital på forhånd. Gunstigere rentebetingelser gis ofte når du har 35 prosent eller mer i egenkapital.

– Alle kan søke billån i Skandiabanken uten noe krav om andre produkter eller noen form for bindinger. Med Ban-ID fra annen bank kan du registrere deg på nett og søke billån på direkten, og det tar bare noen minutter å opprette kundeforhold dersom du ikke har det fra før, sier Johnny Anderson i Skandiabanken til DinSide.

Det er heller ingen krav til kundeprogram i Skandiabanken for å få beste rente. Ved søknad om billån i Skandiabanken er det kundenes betjeningsevne som er avgjørende for hvor mye lån som blir gitt. Dette beregnes ut fra en scoremodell, der blant annet inntekt og kredittsjekk inngår. I tillegg er spørsmål om finansieringsgrad og løpetid på lånet avgjørende for innvilget lånebeløp.

Eksempel: Låner du 100 % til en 2006-modell kan du få full løpetid på 5 år, mens om du låner på en 2004-modell kan du maks få 3 års løpetid på 100 % finansiering. Ved fullfinansiering skal ikke bilens alder og løpetid på lånet (sammenlagt) overstige 10 år.

Låner du 75%, kan du maksimalt få 8 års løpetid på lånet. Bilens alder og løpetid på lånet kan her være opptil 14 år.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
 • Galleripris:
  20 000,-

Damien Hirst

For the Love of God
For the Love of God
 • Galleripris:
  45 000,-

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
 • Galleripris:
  2 200,-