Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
HER KAN DU GJØRE ET KUPP: I USA får du kjøpt billig frisørsjampo og sminke. (Montasje: Produsent/Per Ervland)
HER KAN DU GJØRE ET KUPP: I USA får du kjøpt billig frisørsjampo og sminke. (Montasje: Produsent/Per Ervland)

Lønnsom sjampo-shopping i New York

Her er det mye å spare for deg som digger frisørsjampo.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Det er alltid ett eller annet som er litt billigere å gjøre i utlandet enn hva det er hjemme.

Tenk alltid "hva produseres i landet jeg besøker?" før du reiser, og du kan finne svaret der allerede. Dersom du gjør litt research før turen, kan du spare mange hundrelapper.

Nå som valutakursen er såpass gunstig, 5,68 kroner per dollar, ifølge Norges Bank, er det ekstra kjekt å være norsk i USA.

I 2010 var det rekordmange som dro til New York, og det er svært lite som tyder på at den trenden vil endre seg. 27. mars åpner SAS direkteruten Oslo-New York, som vil trafikkeres med et fly av typen Airbus A330-300, noe som gjør det mye lettere og mer praktisk for Amerika-reisende å komme seg fra A til Å.

Bjørn Kjos i Norwegian: Lover halv pris til New York

Billig sjampo

Dersom du er så heldig at du skal til New York eller en annen by i USA i år, er det et par ting som det lønner seg å ha på handlelisten. Vi har sjekket noen av disse.

Redken-sjampo er et eksempel som viser hvor utrolig mye du kan spare her. På velkjente 5th Avenue i New York får du en liter sjampo til 131 kroner, mens i Norge må du ut med cirka 268 kroner for 300 ml. Dermed har du "spart" cirka 850 kroner bare ved å kjøpe en literflaske.

Se prisforskjellene her:
Produkt Str. Anbefalt utsalgspris
norske kroner
COLOR EXTEND SHAMPOO 300 ml kr 268
COLOR EXTEND CONDITIONER 250 ml kr 280
COLOR EXTEND RICH RECOVERY 250 ml kr 414
WOOL SHAKE 8 100 ml kr 313
GO CLEAN SHAMPOO 300 ml kr 268
Totalt: 930 ml kr 1 543


Produkt Str. Dollar I norske kroner
COLOR EXTEND SHAMPOO 1 liter $23* kr 131
COLOR EXTEND CONDITIONER 1 liter $28* kr 160
COLOR EXTEND RICH RECOVERY 250 ml $15* kr 86
WOOL SHAKE 8 100 ml $17* kr 97
GO CLEAN SHAMPOO 1 liter $19* kr 108
Totalt: 3,35 liter   kr 582
* Prisen er uten NYS Sales Tax (8.875%)


I dette tilfellet sparer du 961 kroner på å handle varene i New York, noe som tilsvarer 62 prosent. I tillegg kommer du hjem med 2,4 liter mer. Besparelsen er med andre ord enorm.


Se regningen her:


Mineralsminke og Joico

Redken-produkter er ikke det eneste eksempelet. Sjampomerket Joico er også mye billigere in the Big Apple. Merket ble grunnlagt i 1975 i Los Angeles.

En liter Joico-sjampo koster mellom 30 og 35 dollar, noe som tilsvarer cirka 200 kroner. På den norske nettsiden blivakker.no, koster en Joico K-pak sjampoflaske på 300 ml 165 kroner. Prisen er noe høyere dersom du handler hos frisøren.

Mineralsminken fra bareMinerals har også blitt svært populært blant norske kvinner de siste årene.

I USA koster en pakke pudder-foundation 28 dollar (inkludert skatt), som tilsvarer 160 norske kroner. I Norge må du bla opp mellom 400 og 450 kroner for den samme sminken hos norske kosmetikkforretninger, så her er det helt klart penger å spare.

Dra på outlet

Dersom du er glad i klær og unner deg noe nytt når du er ute på tur, er det også smart å se etter klær fra amerikanske designere og butikkjeder. Her får du for eksempel Levis, Nike, Diane von Furstenberg, Juicy Couture, Ralph Lauren og J.Crew til en mye hyggeligere pris enn hjemme.

Ta også turen til Woodbury Common Premium Outlets, som ligger like utenfor New York, dersom du har mulighet til det. Med outlet-priser og en god valutakurs, er dette en shopoholikers våte drøm. Her får du merkevarer som Burberry, Dior, Giorgio Armani, Gucci, J.Crew, Lacoste, Marni, Nike, Polo Ralph Lauren, Diane von Furstenberg og Prada til vanvittige priser.

Perfekt timing: Derfor bør du bestill flybilletten åtte uker før avreise

Her er rens og skomaker råbillig

Det er lignende eksempler å finne i de fleste land. Her er ett vi nylig forsøkte selv. Skal du til Øst-Europa kan det være lurt å pakke med klær som trenger rens. Her er det nemlig mye billigere enn hjemme i Norge; bare se prisene.

Dersom du orker å ta med deg sko med slitte såler i bagasjen, kan du også spare en del på å la skomakeren i Polen gjøre jobben.

Og du skal ikke lenger avgårde enn til Sverige for å kunne ta bilservice til halv pris.

Men det finnes grenser

Selv om det er lett å bli begeistret av lave priser, må du ikke glemme tollreglene.

Dersom du har vært ute av Norge i minst 24 timer, kan du bare ta med deg varer til en samlet verdi av 6.000 norske kroner toll- og avgiftsfritt. På en dagstur utenfor Norge kan du kun ha med deg varer til en verdi av 3.000 kroner.

Overskrider du denne grensen kan du selv bestemme hvilke varer du må betale toll og avgifter for, men dersom det er verdien av en vare som er større enn denne grensen, må du betale både toll og avgifter for hele verdien av varen, ifølge Tollvesenet.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Nico Widerberg

Samstemt
Samstemt
  • Galleripris:
    4 700,-

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
  • Galleripris:
    2 200,-