(Foto: Porsche)

(Foto: Porsche)

Porsche på billigsalg

Publisert: Fredag 11. februar 2011 kl 17:00

Få 100.000 for en 1000-lapp. Det er regnestykket på en 911 Black Edition, i begrenset antall.


Dinside Dersom du er i markedet for en Porsche, så kommer julekvelden veldig tidlig i år. Porsche har nemlig laget et antall biler som de skal selge unna til røverpris. Serien er kalt Black Edition, og da kan du bare gjette hvilke farger den er å få i. Kun sort, selvfølgelig.

3,5 nyheter fra Porsche

Flere versjoner

Det spiller liten rolle hvorvidt du er ute etter en 911 kupè, en 911 kabriolet, eller en Boxster. Alle tre kommer i en Black Edition. 911-versjonenen har Carrera-maskinen under panseret, noe som betyr 345 hk fra en 3,6-liter. Bilene er ventet å være leveringsklare i april i år. Foruten en lav pris får du også mye utstyr.

En helt ny 911 er på vei. Her er den

Utstyr i fleng

Den sorte bilen er utstyrt med de samme 19” felgene som du finner på 911 Turbo II. Frontruten har fått et grått felt øverst, mens bremsekaliperene er sortlakkerte, som resten. Innvendig er det også sort som gjelder, og interiøret er delskinn. I Porsche-verdenen betyr det skinntrukne sitteflater, men ikke på setesider, dørpaneler og dashbord. Her er det riktig nok mulig å få oppgradert til komplett skinninteriør. På dashbordet foran passasjeren er det festet et delikat, men nøytralt merke som forteller at du kjører noe spesielt – et emblem som forteller at du kjører en nummerert bil, og den er kun laget i et antall på 1911 biler.Masse elektronikk

Stereoanlegget er laget av BOSE, og er standard på Black Edition. Her betyr det full Surround Sound, og innebærer blant annet 13 høyttalere (12 i kabrioleten), en syvkanals forsterker på 385 watt, og en aktiv basshøyttaler. Også navigasjonssystemet er standard i en Black Edition. Det samme er parkeringsassistent og cruisekontroll.

Skal det være en mini-Porsche i SUV format?


Her er den komplette listen over ekstra utstyr:

- Turbo II felger (19”)
- Navigasjonssystem
- Universelt audiogrensesnitt (USB)
- Bose Surround høyttaleranlegg
- Avblendbare speil (utv. og innv.) og regnsensor
- Cruise Control
- SportDesign-ratt med sportsgirhendler
- Lakkert midtkonsoll
- Interiørdetaljer i aluminium
- Innstigningslister i aluminium med ”Black Edition” betegnelse
- Grått felt i overdel av frontruten
- Gulvmatter i velour
- ”Limited Editon”-skiltplate med bilnummer (av 1.911 biler)
- Ryggesensor
- 911-betegnelse


For en neve dollar

EN standard Carrera Coupé koster kr. 1.386.000. For en tusenlapp ekstra får du den nevnte listen med ekstra utstyr. Samme forhold ser vi på kabrioleten. Den koster opprinnelig 1.503.000, men legg på en tusenlapp, og du kan stille deg i køen for å få et av de nummererte eksemplarene. Bare husk at bilene er i begrenset antall. Det betyr 1.911 biler - world wide.

Ikke bare rosenrødt

..eller en Boxster

Vil du ikke ha en 911? Vel, da kan du trøste deg med at Boxster også kommer med tilsvarende pakke, dog ikke med riktig så mye sprut. Her har du 320 gamper til rådighet, eller 10 hester mer enn i Boxster S. Da har du en lekker sort åpen doning, med svart telt over.


porsche 911 black edition geneve 2011 sportsbil

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil