(Foto: Volvo)

(Foto: Volvo)

Sensasjonell ny Volvo

Publisert: Fredag 28. januar 2011 kl 12:19

Plutselig viser det seg at familiestasjonsvogner skal være dieselhybrider.


Dinside Vi anser nyheten Volvo kommer med her som intet mindre enn en sensasjon. Her snakker vi nemlig om en familiestasjonsvogn med hybrid drivlinje, 285 hestekrefter og masse trekkraft - som snart er klar for produksjon, og som lover et forbruk på under 0,2 liter per mil! Navnet er Volvo V60 Plug-in Hybrid.

Med en drivstofftank på 67,5 liter som i Volvo V60, betyr et forbruk på de oppgitte 0,19 liter per mil at man kan tilbakelegge cirka 3.500 kilometer på en tank, altså omtrent avstanden fra Oslo til Istanbul - eller fra Svinesund til det Afrikanske kontinentet.

Riktignok er Peugeot kommet den svenske kinesiske produsenten i forkjøpet (OK - bare kinesisk eid); vi kunne så sent som i går omtale deres nye dieselhybrid-familiestasjonsvogn 508 som er en "allroad"-type høyreist modell. (Les om den her).

Hittil sportsligste Volvo

Volvo V60 er det nyeste produktet i Volvos modellspekter og er blitt generelt godt mottatt, bortsett fra av de som synes Volvo skal bevare den tradisjonelle, litt trauste, "nyttekjøretøy"-stilen. Vi for vår del satte pris på bilens dynamiske egenskaper både da vi prøvekjørte de forskjellige versjonene ved lanseringen (les her), og da vi kjørte den i R-Design-utgave på Volvos testbane i Göteborg (den erfaringen deler vi med deg her).

Vi har tidligere kjørt Volvos elbil, C30 BEV. Les om det her.

Pendling kun på strøm

Den nye Volvoen, som Volvo jo kaller sports wagon i V60-utførelse, er ifølge produsenten en kombinasjon av de beste egenskapene fra tre forskjellige biltyper. Her kombinerer man praktiske hensyn, kjøreglede og miljøhensyn. For pendlere som kjører mindre enn fem mil om dagen kan dette til og med bli en null-utslippsløsning (i det minste lokalt), da dette er rekkevidden på ren elkraft. Volvosjefen, Stefan Jacoby, kaller den nye modellen "annen generasjons hybrid". Bilentusiastene skal læres opp til å tenke grønt, er idéen bak denne bilen.

Vi har kjørt Volvo V70 med elmotor og bakhjulsdrift! Les om det her...

Godt med krefter

Volvo V60 Plug-in Hybrid har en kraftfull dieselmotor foran og en elektromotor bak. Dieselmotoren er 2,4-literen fra D5-versjonene og produserer 215 hestekrefter og 440 newtonmeter. Bakakselen er strømdrevet og yter 70 hestekrefter. Strømmen hentes fra en litiumion-batteripakke med en kapasitet på 12 kWh. Transmisjonen håndteres av en automatisk sekstrinns girkasse.

Det er det vi vet om denne bilen foreløpig, men vi kommer tilbake med mer når det blir gjort tilgjengelig. Volvo hevder at bilen er "nær produksjonsklar", og det er sannsynlig at den kommer i produksjon til neste år. Volvo V60 Plug-in Hybrid vil bli avduket på bilutstillingen i Genève i mars.

Vi kjørte en hybrid Volvo første gang for... ni år siden. Les om det her!

Store bilder av Volvo V60:


volvo v60 plug-in hybrid hybrid

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil