Er du den heldige som laster ned app nummer 10.000.000.000 slipper du å bruke penger i app store på en god stund.

Er du den heldige som laster ned app nummer 10.000.000.000 slipper du å bruke penger i app store på en god stund.

App store i tall

Publisert: Tirsdag 18. januar 2011 kl 06:00

Snart 10 milliarder nedlastinger.


Dinside På sine egne nettsider opplyser Apple om at App store nærmer seg 10 milliarder nedlastinger.

Er du så heldig å treffe blink på å laste ned app nummer 10.000.000.000, venter et gavekort på $10.000 i iTunes.

Analyseselskapet Asymco har gått igjennom salgstallene og sammenlignet med antall solgte iOS-enheter og med salget av musikk. Det gir grunnlag for interessant statistikk:

  • Sammenlignet med antall solgte sanger vil antall app-nedlastinger antakeligvis passere det totale musikksalget allerede i mars. Dette er selvsagt ikke direkte sammenlignbart siden alle sanger koster penger mens mange apps er gratis.
  • Antall app-nedlastinger passerer 10 millarder 31 måneder etter at App Store åpnet. For musikk er det tilsvarende tallet 67 måneder.
  • Allerede i september 2009 ble det lastet ned flere apps enn sanger pr dag.
  • Nylig statistikk viser at det lastes ned 32 millioner apps hver dag. Det tilsvarende tallet for musikk er rundt 10 millioner sanger pr dag.
  • Basert på estimerte salgstall av iOS-enheter, har Asymco regnet seg frem til at det i snitt er lastet ned 60 applikasjoner pr enhet. Det tilsvarende tallet for ett år siden var 40. Utregningen tar heller ikke høyde for at noen enheter ikke lenger er i bruk, så i praksis kan snittet være høyere.

(kilde)
Det er med andre ord liten tvil om at Apple gjør stor suksess med sin App Store. I følge 148apps.biz, finnes det nå over 330.000 apps tilgjengelig i app store + hele 65.000 som ikke lenger er tilgjengelig for nedlasting. Hver dag sendes 627 apps til godkjenning (ca 1 av 7 er spill), der prosessen i snitt tar i underkant av 6 dager. Snittprisen ligger på ca 15 kroner.

apple app store itunes annet ios app

DEL

Nye tester på Dinside

Vi har kjørt splitter nye BMW X1

Den nye BMW X1 hever modellen til et nytt, annerledes og bedre nivå.

Vi har kjørt Mercedes-Benz GLC 350 e

Mercedes klargjør sin ladbare hybrid-SUV, GLC 350 e, for lansering senere i år. Vi har allerede kjørt den.

Pebble Time – ett skritt fram, to tilbake

Smartklokka klarer ikke å slå sin egen forgjenger.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil