Ole Einar Bjørndalen satser på hytteutleie på Beitostølen. Foto: Beitostølen Bookingservice (Foto: Beitostølen Bookingservice)

Ole Einar Bjørndalen satser på hytteutleie på Beitostølen. Foto: Beitostølen Bookingservice (Foto: Beitostølen Bookingservice)

Lei din egen luksushytte

Publisert: Torsdag 27. februar 2003 kl 03:30

Kjendiser, utleiemagnater og privatfamilier. Hytter i alle varianter kan leies i norske fjell, her er noen luksuriøse alternativer.


Dinside Hytter i populære områder i norske fjell koster dyrt. I fjor ble det omsatt omkring 40 hytter til mer enn tre millioner kroner i fjellet ifølge Finansavisen. Muligens et forbigående fenomen, men mens vi som ikke besitter kostbare fjelleiendommer venter på det store priskrakket, kan vi fryde oss over at det for de aller fleste av oss er billigere å leie enn å eie. I alle fall så lenge vi følger det vanlige mønsteret med en helg eller to, og vinter- og påskeferie som eneste brukstidspunkt.

Se mer lenger ned på siden.

Luksus til leie

Privathytte for utleie på Sjusjøen med utvendig boblebad. Foto: Per Tajet (Foto: Per Tajet)

Vi har funnet flere hytter i det ypperste luksussjiktet som kan leies av de som ønsker. Og når vi snakker luksus, mener vi minst bilvei helt frem, mange soveplasser, peis, boblebad, badstu, fullt utstyrt kjøkken og gjerne skiløype rett utenfor. Aller mest eksklusivt kan du bo på Geilo. Hytta som heter Blomset kan by på alt ovenfor, i tillegg til egne bad til hver av de 15 soverommene og svømmebasseng med motstrømsanlegg.

- Halvparten av våre leietakere er firmakunder og halvparten privatkunder. Da kan det være bryllup og merkedager, men også flere familier som slår seg sammen for ferie, forteller Jofrid Godejord som bor på gården som hytteområdet tilhører.

 • Badstu, boblebad eller basseng. Luksushytter i fjellet leier du til priser fra 12.000


 • Kjendishyttene

  Holder det ikke bare med luksus, kan flere også friste med kjendisstatus. Navn som Dæhlie, Furuseth og Bjørndalen skal trekke firmaer og familiegrupper til fjells. Norske skistorheter bruker bugnende formuer til å bygge luksushytter i fjellet for utleie. Du vil neppe se dem bo der selv, men navnene og "hjemme hos"-reportasjer i kulørt presse bidrar til å trekke kunder til hyttepalassene.

  Ole Einar Bjørndalen satser på hytteutleie på Beitostølen. Foto: Beitostølen Bookingservice (Foto: Beitostølen Bookingservice)

 • Sjekk kjendishyttene her - Bjørndalen er billigst, Dæhlie har flest.


 • Spesielle bosteder i fjellet

 • Røykfritt hotell i Hemsedal

 • Se også våre tips om leie av feriebolig i utlandet.


 • Prisfall ved kjøp

  Mens vi venter på hyttekrakk sier vi i innledningen; en del mener at krakket allerede er på gang. Bladet Kapital påstod rett før jul at prisfallet på hytter i fjellet allerede er merkbart. Overkapasitet og svak økonomi, presser prisene ned, og flere meglere har meldt til Kapital og Dagbladet om fallende priser og færre kjøpere til hytter i millionklassen.

  Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  hotell

  Nye tester på Dinside

  Fem DAB-radioer i budsjettklassen

  TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

  Pølsa med 30 prosent grønnsaker

  Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

  Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

  Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

  Mest kommentert

  Har du noe å tilføye?

  Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

  RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil