Nordmenn setter nye rekorder i kortbruk nå før jul. Samtidig øker kortsvindelen. Derfor er det lurt å sjekke kontoen sin etter man har handlet, for å oppdage om noen har brukt av kontoen din. (Foto: DinSide)

Nordmenn setter nye rekorder i kortbruk nå før jul. Samtidig øker kortsvindelen. Derfor er det lurt å sjekke kontoen sin etter man har handlet, for å oppdage om noen har brukt av kontoen din. (Foto: DinSide)

Husk å sjekke kontoutskriften din

Publisert: Søndag 19. desember 2010 kl 18:34

Julehandelen er høytid for kortsvindlere. Sjekk kontoutskriften din, så vet du at du ikke er blitt lurt.


Dinside Forrige helg ble det satt ny rekord i kortbruk i Norge. Nets (tidligere Bankenes betalingssentral) kunne melde at det ble gjennomført 12,4 millioner kortkjøp med en omsetning på 5,4 milliarder kroner i løpet av helgen.

Det er liten grunn til å tro at norske betalingsterminaler sto ubrukte denne helgen heller.

Pass på kortet

Bruk av betalingskort har også sine ulemper, fordi kortsvindel er blitt et større problem her til lands. Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) kan melde om en kortsvindel-økning på rundt 10 prosent i første halvdel av 2010.

Derfor kommer FNO med følgende oppfordring til shoppeglade nordmenn, som gjør seg klare til jul:

- Pass på kortet i julehandelen!

Har du allerede brukt kortet ditt hyppig denne helgen, eller i desember generelt, bør du ta deg tid til å sjekke hvilke transaksjoner som er registrert på kontiene dine.

Tips nummer én fra bank- og finansbransjen er ta en titt på kontoutskriften din med jevne mellomrom, og kanskje spesielt etter at du har vært på flere handleturer nå før jul.

- Oppdager du noe uregelmessig på kontoen din, er det viktig å varsle banken så snart som mulig, har Stine Neverdal, senior kommunikasjonsrådgiver i FNO uttalt til DinSide.

Har du brukt kredittkort til å handle julegavene med, bør du sjekke regningen ved første mulighet, slik at du oppdager eventuelle uregelmessigheter.

Bankene tar støyten

Dersom du skulle være så uheldig å bli utsatt for kortsvindel, kan du trøste deg med at i de aller fleste tilfeller er det banken som dekker tapet.

Dersom hverken du eller banken oppdager at kortet er kopiert, vil du selvfølgelig tape penger.

Banken dekker ikke hele tapet dersom du har brukt kortet ditt uaktsomt, som for eksempel om du har skrevet ned pin-koden din og lagt koden sammen med kortet.

LES OGSÅ: Denne minibanken skjuler en hemmelighet

 (Foto: Mikko H. Hypponen)
(Foto: Mikko H. Hypponen)

kortsvindel julehandel julen 2010

Nye tester på Dinside

Speedminton – kjapt, hardt, gøy

Synes du badminton er for tregt, bør du prøve dette i 290 km/t.

Xiaomi Mi 5

Men det kinesiske flaggskipet er ikke helt kompis med Norge.

Test: Ford Mondeo vs. Toyota Avensis

Duell mellom to populære familiebiler.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil