Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Nordmenn setter nye rekorder i kortbruk nå før jul. Samtidig øker kortsvindelen. Derfor er det lurt å sjekke kontoen sin etter man har handlet, for å oppdage om noen har brukt av kontoen din. (Foto: DinSide)
Nordmenn setter nye rekorder i kortbruk nå før jul. Samtidig øker kortsvindelen. Derfor er det lurt å sjekke kontoen sin etter man har handlet, for å oppdage om noen har brukt av kontoen din. (Foto: DinSide)

Husk å sjekke kontoutskriften din

Julehandelen er høytid for kortsvindlere. Sjekk kontoutskriften din, så vet du at du ikke er blitt lurt.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Forrige helg ble det satt ny rekord i kortbruk i Norge. Nets (tidligere Bankenes betalingssentral) kunne melde at det ble gjennomført 12,4 millioner kortkjøp med en omsetning på 5,4 milliarder kroner i løpet av helgen.

Det er liten grunn til å tro at norske betalingsterminaler sto ubrukte denne helgen heller.

Pass på kortet

Bruk av betalingskort har også sine ulemper, fordi kortsvindel er blitt et større problem her til lands. Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) kan melde om en kortsvindel-økning på rundt 10 prosent i første halvdel av 2010.

Derfor kommer FNO med følgende oppfordring til shoppeglade nordmenn, som gjør seg klare til jul:

- Pass på kortet i julehandelen!

Har du allerede brukt kortet ditt hyppig denne helgen, eller i desember generelt, bør du ta deg tid til å sjekke hvilke transaksjoner som er registrert på kontiene dine.

Tips nummer én fra bank- og finansbransjen er ta en titt på kontoutskriften din med jevne mellomrom, og kanskje spesielt etter at du har vært på flere handleturer nå før jul.

- Oppdager du noe uregelmessig på kontoen din, er det viktig å varsle banken så snart som mulig, har Stine Neverdal, senior kommunikasjonsrådgiver i FNO uttalt til DinSide.

Har du brukt kredittkort til å handle julegavene med, bør du sjekke regningen ved første mulighet, slik at du oppdager eventuelle uregelmessigheter.

Bankene tar støyten

Dersom du skulle være så uheldig å bli utsatt for kortsvindel, kan du trøste deg med at i de aller fleste tilfeller er det banken som dekker tapet.

Dersom hverken du eller banken oppdager at kortet er kopiert, vil du selvfølgelig tape penger.

Banken dekker ikke hele tapet dersom du har brukt kortet ditt uaktsomt, som for eksempel om du har skrevet ned pin-koden din og lagt koden sammen med kortet.

LES OGSÅ: Denne minibanken skjuler en hemmelighet

 (Foto: Mikko H. Hypponen)
(Foto: Mikko H. Hypponen)
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Nico Widerberg

Familie
Familie
 • Galleripris:
  6 500,-

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
 • Galleripris:
  5 500,-

Kjell Nupen

Sentimental reise
Sentimental reise
 • Galleripris:
  9 000,-