Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
 (Foto: Automedia)
(Foto: Automedia)

Porsches nye baby

Cajun skal du hete, og du blir født i 2014.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Så er det offisielt. Porsche har erklært prosjekt Cajun for åpnet, og navnet er foreløpig kun ment som en arbeidstittel. Se likevel ikke bort fra at det kan bli endelig. Bilen skal inn som en lillebror til Cayenne i SUV-segmentet, og det er vel ingen bombe at dette blir et tett samarbeid med resten av Volkswagen-gruppen.

Flere nye biler på trappene

En sporty konkurrent

Etter som bilen først skal ut på markedet i 2014, så er det også lett å tenke seg til at dette blir en ren avart av neste generasjon Audi Q5, med Porsche drakt selvfølgelig. Bilen skal følge genene til Porsche på alle områder, og skal gi en sporty kjøreopplevelse. Dette skal de blant annet få til gjennom lav vekt, og det skal på sikt bli spennende å se hvordan Porsche og Audi leverer en og samme sak, hvor begge ønsker å fremstå som sporty.

Den aller største konkurrenten

Hybrid, mon tro?

Foreløpig er det ikke sagt et dugg om hva som kommer til å sitte under panseret. Se ikke bort fra at Q5 sitt nye Hybridsystem kan være et av alternativene. Porsche må, som alle andre, nedskalere de tradisjonelle motoriseringene. Samtidig ønsker de selvfølgelig ikke å gjøre kompromisser i forhold til ytelsene. Da er hybrid et godt alternativ, og Audi leverer snart fiks ferdig løsning. Q5 Hybrid kommer som kjent på markedet neste år.

Denne Porschen satte fart på sakene.

Flere modellrekker

Det skal sies at nyheten om Cajun ikke kom som noen bombe, og vi har antydet ryktene i tidligere saker. Dette blir Porsche sin femte modellrekke, og bilen skal friste de yngre kjøperne. Målsetningen er å vokse til en produksjon på rundt 150.000 biler i året, og da må det en bredere modellrekke til. Derfor er ytterligere en mindre modell på tegnebrettet. Tidligere lekkasjer hentyder at det kommer til å bli en avart av VW BlueSport, som er en toseters roadster. VW har i senere tid bekreftet at de skal sette BlueSport i produksjon. Men vent nå litt. Det går visst også rykter om en ny 928. Det blir i så fall en syvende modell i rekken, og da er det antagelig håp om at Hr. Winterkorn og Porsche klarer sitt mål på 150.000 solgte biler i året, som er omtrent det dobbelte av i dag. Vi venter i spenning på 2014.

Se bidlene av VW BlueSport:

Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Pushwagner

Sitting down
Sitting down
  • Galleripris:
    12 000,-