(Foto: Automedia)

(Foto: Automedia)

Porsches nye baby

Publisert: Tirsdag 30. november 2010 kl 17:00

Cajun skal du hete, og du blir født i 2014.


Dinside Så er det offisielt. Porsche har erklært prosjekt Cajun for åpnet, og navnet er foreløpig kun ment som en arbeidstittel. Se likevel ikke bort fra at det kan bli endelig. Bilen skal inn som en lillebror til Cayenne i SUV-segmentet, og det er vel ingen bombe at dette blir et tett samarbeid med resten av Volkswagen-gruppen.

Flere nye biler på trappene

En sporty konkurrent

Etter som bilen først skal ut på markedet i 2014, så er det også lett å tenke seg til at dette blir en ren avart av neste generasjon Audi Q5, med Porsche drakt selvfølgelig. Bilen skal følge genene til Porsche på alle områder, og skal gi en sporty kjøreopplevelse. Dette skal de blant annet få til gjennom lav vekt, og det skal på sikt bli spennende å se hvordan Porsche og Audi leverer en og samme sak, hvor begge ønsker å fremstå som sporty.

Den aller største konkurrenten

Hybrid, mon tro?

Foreløpig er det ikke sagt et dugg om hva som kommer til å sitte under panseret. Se ikke bort fra at Q5 sitt nye Hybridsystem kan være et av alternativene. Porsche må, som alle andre, nedskalere de tradisjonelle motoriseringene. Samtidig ønsker de selvfølgelig ikke å gjøre kompromisser i forhold til ytelsene. Da er hybrid et godt alternativ, og Audi leverer snart fiks ferdig løsning. Q5 Hybrid kommer som kjent på markedet neste år.

Denne Porschen satte fart på sakene.

Flere modellrekker

Det skal sies at nyheten om Cajun ikke kom som noen bombe, og vi har antydet ryktene i tidligere saker. Dette blir Porsche sin femte modellrekke, og bilen skal friste de yngre kjøperne. Målsetningen er å vokse til en produksjon på rundt 150.000 biler i året, og da må det en bredere modellrekke til. Derfor er ytterligere en mindre modell på tegnebrettet. Tidligere lekkasjer hentyder at det kommer til å bli en avart av VW BlueSport, som er en toseters roadster. VW har i senere tid bekreftet at de skal sette BlueSport i produksjon. Men vent nå litt. Det går visst også rykter om en ny 928. Det blir i så fall en syvende modell i rekken, og da er det antagelig håp om at Hr. Winterkorn og Porsche klarer sitt mål på 150.000 solgte biler i året, som er omtrent det dobbelte av i dag. Vi venter i spenning på 2014.

Se bidlene av VW BlueSport:


porsche cajun suv audi q5

Nye tester på Dinside

Mega-mikado i parken

Finn fram erfaringen fra 90-tallet. Mikado er tilbake.

Libratone One Click og Too

Vi har testet to nye høyttalere fra danske Libratone.

Test av treningsørepropper 2016

Hvilke ørepropper er best til løping og sportsbruk?

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil