(Foto: Subaru)

(Foto: Subaru)

Subaru tar en Toyota

Publisert: Tirsdag 30. november 2010 kl 06:00

Trezia skal den hete, og er snytt ut av nesa til Toyota.


Dinside Den som ønsker å sette seg inn i familetreet innen bilbransjen har litt å gjøre. Der er det stadige endringer, og de avler de utroligste produkter. På bilutstillingen i Paris i høst viste Toyota frem sin nye Verso-S, en liten MPV som skal ut og konkurrere med Opel Meriva, Honda Jazz og andre småbiler som ønsker å fremstå som store. Verso-S skal vi til Madrid å prøvekjøre i februar, og den kommer på markedet ikke lenge etterpå.

Verso-S, fire hjul på boks

Lansert i Japan

I dag kom meldingen vi egentlig var klar over, nemlig at Subaru også skal selge den samme bilen, med sin logo og eget navn. Subaru Trezia skal barnet hete. Subaru er snaue med informasjonen, og har levert oss et bilde av en halv grill og en frontlykt. Større hemmelighet er den likevel ikke, enn at den allerede er lansert i Japan, og finnes i full offentlighet på japanske nettsteder. Til våren kommer den også til Norge.

Et eksempel på en smart småbil.

Se bildene av Subaru Trezia:Jazz med hybrid kommer til neste år

Vanskelig å prissette

Etter at vi så bilen i Paris var vi mer kritisk enn fornøyd. Bilen bærer sterkt preg av å være enkel og billig i produksjon. Det ville vært greit dersom vi hadde dratt noen fordeler av det, men i Norge vil bilen belastes med de samme avgiftene som mer komplette konkurrenter. Prisene vil derfor bli for lik gode konkurrenter. Foreløpig vet vi lite om motoriseringer, men mye tyder på at bilen kommer inn med en 1,3-liter og kanskje en 1,5-liter.

Meriva, en smart småbil

Rekker vårslippet

Designen på Toyota Verso-S har store likhetstrekk med IQ. Subaru Trezia er nødvendigvis formet for å passe mer til resten av Subaru-porteføljen. Innvendig er det benyttet materialer som virker billigere enn konkurrentene, og savnet av smarte løsninger er dessverre stort. Toyota Verso-S leveres uten et sete med andre fleksibiliteter enn å kunne legges ned. Det ville forundre om Subaru Trezia er forskjellig satt opp. Detaljene gjenstår å se når bilen kommer på markedet en gang til våren. Vårt første møte med Trezia blir på bilutstillingen i Geneve i månedskiftet februar/mars.

subaru trezia toyota verso-s b-segment mpv

Nye tester på Dinside

Test av håndsåper: Her er de beste og verste såpene

Men det er ingenting i såpene som er ulovlig!

Acer Aspire S13

Acer sparte ikke på kruttet da de lanserte Aspire S13.

Nå får du fjorårsmodellene til sterkt reduserte priser

Enkelte har falt mer enn 50 prosent i pris siden i fjor.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil