Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
 (Foto: worldwide unlimited)
(Foto: worldwide unlimited)

Porsche Cayman R: Tilbake til røttene

Etter Boxster Spyder kommer nå Cayman R. Dette er biler for puristene.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide 0-100 på 4,7 sekunder er meget bra, men vi mistenker at det ikke forteller alt - og det på langt nær - om kjøregeleden som knytter seg til denne bilen.

På bilutstillingen i Los Angeles avduker Porsche en mer minimalistisk tolkning av Cayman, den vellykkede lille sportsbilen med midtmotor som er avledet av roadsteren Boxster. Da den ble lansert, i oktober 2005, omtalte vi den som en deilig kjøremaskin som gir en kombinasjon av effektivt veigrep og stor underholdning. (Les om prøvekjøringen her).

Underholdning for alle pengene

Og selv om Porsche allerede i utgangspunktet hadde bygget inn svært få kompromisser i Cayman forå gjøre den til en av de mest underholdende sportsbilene på markedet, lanserer de altså nå en Cyman for puristene. R står ifølge pressemeldingen for "responsive", "refined", men mest av alt for "racy". Det er kombinasjonen av de tre som gjelder og bilen er designet hovedsaklig for spektakulære veiegenskaper, ifølge produsenten.

Video:Minnet om 911 R

Porsche brukte bokstaven første gang som versjonsbetegnelse på 911 R fra 1967, en begrenset serie på 19 biler bygget for racing, en prototype basert på standard 911, men med en Carrera 6-motor på 210 hestekrefter og en vekt på bare 830 kilo.

Lett og kraftig

Det er ikke den relativt moderate økningen i effekt som er poenget - den seks-sylindrede motoren på 3,4 liter er trimmet opp til 330 hk - men det kompromissløse oppsettet og den reduserte vekten. Bilen er senket med to centimeter og har fått en spesiell, fast hekkspoiler. Bilen er i tillegg 55 kilo lettere enn Cayman S og havner dermed under 1,3 tonn. Det tilsvarer bare 3,9 kilo per hestekraft for versjonen med manuell girkasse og fire kilo per hestekraft for PDK-versjonen med syvtrinns dobbelkløtsjkasse.

Ned til 4,7 sekunder

Kreftene blir overført til bakhjulene via en sekstrinns manuell girkasse som standard. I denne utgaven tar 0 til 100 km/t fem sekunder blank. Går man for dobbeltkløtsjgirkassen PDK, skal den klare samme øvelse på 4,9 sekunder og hvis man velger Sport Chrono-pakken, blir tiden redusert til den ganske imponerende tiden 4,7 sekunder.

Cayman R blir en god del dyrere enn standard Cayman. Prisen i Tyskland før moms blir på heftige 476.000 kroner. Med norske avgifter og moms havner vi på i underkant av 1,2 millioner kroner.

Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Kjell Nupen

Sentimental reise
Sentimental reise
 • Galleripris:
  9 000,-

Damien Hirst

For the Love of God
For the Love of God
 • Galleripris:
  45 000,-

Nico Widerberg

Familie
Familie
 • Galleripris:
  6 500,-