235.000 får kjøpe Windows 7 billig

Publisert: Onsdag 10. november 2010 kl 14:18

Windows 7 Professional betydelig billigere for studenter fra 11. november.


Dinside Ifølge Statistisk Sentralbyrå var det 235.000 registrerte studenter ved universiteter og høgskoler i 2009. Er du en av dem og har en PC med Windows XP eller Vista? Vel, da får du rett til å oppgradere til Windows 7 Professional for en rimelig penge fra og med i morgen, 11. november 2010.

Les også: - Derfor bør du gå for Windows, ikke Mac

Studentrabatt

Da utvides nemlig studentrabatt-ordningen fra Microsoft til å omfatte Irland, Finland og Norge. Tidligere i høst har både Sverige, Danmark, Spania, Italia, Portugal, Belgia, New Zealand og Taiwan fått samme muligheten.

Og prisen i Norge? 296 kroner. Den samme versjonen koster i skrivende stund fra 1.739 kroner i rimeligste nettbutikk, ifølge prissammenligningstjenesten Prisjakt.no

Professional-versjonen har alt Home Premium-utgaven har (som kommer med de fleste PC-er som selges nå), men har i tillegg støtte for domene-pålogging og flere andre bedriftsfunksjoner. Microsoft fremhever at versjonen også har noen spesielt studentvennlige funksjoner, blant annet muligheten for å definere forskjellige printere til hvert nettverk man logger seg på, samt muligheten for å kjøre eldre, inkompatible programmer i XP-modus.

Kun nedlasting

John Henrik Andersen hos Microsoft (Foto: Microsoft)
John Henrik Andersen hos Microsoft (Foto: Microsoft)
- For å kunne benytte deg av dette tilbudet må du ha en gyldig epostadresse ved en høgskole eller universitet, forteller Windows-direktør John Henrik Andersen til DinSide Data.

Du registrerer epostadressen din på denne siden. Deretter får du tilsendt en epost med lenke til en side hvor du kan kjøpe en oppgraderingsnøkkel og laste ned operativsystemet i form av en ISO-fil. NB! Gjelder fra i dag, 11. november!

OPPDATERT: Nettsidene til Microsoft er foreløpig ikke oppdatert med Windows 7-tilbudet, men vi har fått bekreftet at dette vil skje i løpet av dagen.ISO-filen kan deretter brennes til en blank DVD-fil, som deretter kan brukes til å installere operativsystemet.

Microsoft har også andre tilbud til studenter. Du finner en oversikt over disse på denne siden.

For familier som ønsker å oppgradere PC-ene sine til Windows 7 Home Premium, kan man spare en del penger på å velge en familiepakke med tre oppgraderingslisenser.

Les også: Ny disk og ingen Windows-DVD?

windows 7

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil