Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
Farlig eller ikke? Foreløpig er det ingenting som tyder på at du ikke bør reise til London, mener kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)
Farlig eller ikke? Foreløpig er det ingenting som tyder på at du ikke bør reise til London, mener kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Advarer turister mot å dra til London

Franske myndigheter frykter terrorangrep.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Franske myndigheter ber reisende om å være på ekstremt oppmerksomme hvis de besøker mulige terrormål i Storbritannia, ifølge tgt.dk

«De britiske myndigheter mener terrortrusselen ligger på et meget høyt nivå i landet, og at risikoen for et angrep er meget høy», skriver det franske utenriksdepartementet i en reiseveiledning.

De mener at kjente turistattraksjoner og offentlige transportmidler kan bli et potensielt terrormål.

- Snart stiger pundet: Gjør juleshoppingen i England nå

Bare reis

Men har egentlig norske reisende grunn til å bekymre seg?

– Vi har ikke fått noen informasjon som tilsier at våre reisende ikke bør dra til Storbritannia, sier Marte Kopstad, kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, til DinSide.

Utenriksdepartementet skal heller ikke ha fått noen spesielle råd knyttet mot europeiske mål.

Kjenner du deg igjen? Dette frykter vi mest i ferien

Dette gjør du hvis det blir terror

Kopstad råder reisende til å vise aktsomhet dersom det skulle være risiko for terror i landet du reiser til.

– Det er viktig å holde seg orientert. Kontakt gjerne ambassaden, slik at du får registrert deg. Da er det lettere for ambassaden å kontakte deg dersom det skulle være noe, forklarer kommunikasjonsrådgiveren.

På dette nettstedet gir norske ambassader generell informasjon om sikkerhetssituasjonen i landet. Du kan også finne alle land og regioner hvor det er utstedt reiseråd.

Men det er ikke bare Frankrike som frykter terrorangrep. Tidligere denne måneden ble det også kjent at myndighetene i USA advarer mot å oppsøke turistmål i Europa, ifølge NTB.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Kjell Nupen

Sentimental reise
Sentimental reise
 • Galleripris:
  9 000,-

Nico Widerberg

Samstemt
Samstemt
 • Galleripris:
  4 700,-

Runi Langum

Lilje
Lilje
 • Galleripris:
  3 600,-