Farlig eller ikke? Foreløpig er det ingenting som tyder på at du ikke bør reise til London, mener kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Farlig eller ikke? Foreløpig er det ingenting som tyder på at du ikke bør reise til London, mener kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Advarer turister mot å dra til London

Publisert: Fredag 8. oktober 2010 kl 11:07

Franske myndigheter frykter terrorangrep.


Dinside Franske myndigheter ber reisende om å være på ekstremt oppmerksomme hvis de besøker mulige terrormål i Storbritannia, ifølge tgt.dk

«De britiske myndigheter mener terrortrusselen ligger på et meget høyt nivå i landet, og at risikoen for et angrep er meget høy», skriver det franske utenriksdepartementet i en reiseveiledning.

De mener at kjente turistattraksjoner og offentlige transportmidler kan bli et potensielt terrormål.

- Snart stiger pundet: Gjør juleshoppingen i England nå

Bare reis

Men har egentlig norske reisende grunn til å bekymre seg?

– Vi har ikke fått noen informasjon som tilsier at våre reisende ikke bør dra til Storbritannia, sier Marte Kopstad, kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, til DinSide.

Utenriksdepartementet skal heller ikke ha fått noen spesielle råd knyttet mot europeiske mål.

Kjenner du deg igjen? Dette frykter vi mest i ferien

Dette gjør du hvis det blir terror

Kopstad råder reisende til å vise aktsomhet dersom det skulle være risiko for terror i landet du reiser til.

– Det er viktig å holde seg orientert. Kontakt gjerne ambassaden, slik at du får registrert deg. Da er det lettere for ambassaden å kontakte deg dersom det skulle være noe, forklarer kommunikasjonsrådgiveren.

På dette nettstedet gir norske ambassader generell informasjon om sikkerhetssituasjonen i landet. Du kan også finne alle land og regioner hvor det er utstedt reiseråd.

Men det er ikke bare Frankrike som frykter terrorangrep. Tidligere denne måneden ble det også kjent at myndighetene i USA advarer mot å oppsøke turistmål i Europa, ifølge NTB.

terrortrussel storbritannia frankrike london

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil