Farlig eller ikke? Foreløpig er det ingenting som tyder på at du ikke bør reise til London, mener kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Farlig eller ikke? Foreløpig er det ingenting som tyder på at du ikke bør reise til London, mener kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Advarer turister mot å dra til London

Publisert: Fredag 8. oktober 2010 kl 11:07

Franske myndigheter frykter terrorangrep.


Dinside Franske myndigheter ber reisende om å være på ekstremt oppmerksomme hvis de besøker mulige terrormål i Storbritannia, ifølge tgt.dk

«De britiske myndigheter mener terrortrusselen ligger på et meget høyt nivå i landet, og at risikoen for et angrep er meget høy», skriver det franske utenriksdepartementet i en reiseveiledning.

De mener at kjente turistattraksjoner og offentlige transportmidler kan bli et potensielt terrormål.

- Snart stiger pundet: Gjør juleshoppingen i England nå

Bare reis

Men har egentlig norske reisende grunn til å bekymre seg?

– Vi har ikke fått noen informasjon som tilsier at våre reisende ikke bør dra til Storbritannia, sier Marte Kopstad, kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, til DinSide.

Utenriksdepartementet skal heller ikke ha fått noen spesielle råd knyttet mot europeiske mål.

Kjenner du deg igjen? Dette frykter vi mest i ferien

Dette gjør du hvis det blir terror

Kopstad råder reisende til å vise aktsomhet dersom det skulle være risiko for terror i landet du reiser til.

– Det er viktig å holde seg orientert. Kontakt gjerne ambassaden, slik at du får registrert deg. Da er det lettere for ambassaden å kontakte deg dersom det skulle være noe, forklarer kommunikasjonsrådgiveren.

På dette nettstedet gir norske ambassader generell informasjon om sikkerhetssituasjonen i landet. Du kan også finne alle land og regioner hvor det er utstedt reiseråd.

Men det er ikke bare Frankrike som frykter terrorangrep. Tidligere denne måneden ble det også kjent at myndighetene i USA advarer mot å oppsøke turistmål i Europa, ifølge NTB.

terrortrussel storbritannia frankrike london

Nye tester på Dinside

Test av batteridriller til under 3.000 kroner

Vi har testet rimelige amatørdriller, og flere er forbausende gode.

TEST: Audi A5

Nye A5 er blitt større, lettere, raskere og mer effektiv.

HP Spectre 13

Ja, den er syltynn, men det merker du verken på ytelsen eller batteritiden.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil