Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
Konkurransen presser prisene i mobilmarkedet. Dette bør du utnytte! (Montasje: Kristina Picard)
Konkurransen presser prisene i mobilmarkedet. Dette bør du utnytte! (Montasje: Kristina Picard)

Så billig har det blitt å ringe

189 kroner er alt du trenger å betale ut året.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide - Hvorfor betaler mange 700-800 kroner i måneden når det er mulig å ringe mye, mye billigere enn dette?, spør Thomas Sandaker, salgs- og markedsdirektør i One Call.

Sandaker har selvsagt en egen agenda, men spørsmålet han stiller, er i høyeste grad legitimt.

For en knapp uke siden lanserte One Call abonnementet "Gavepakka", en avtale der du kun betaler 199 kroner for å bruke mobiltelefonen så mye du vil ut året.

Og nå svarer mobilselskapet Tele2 og lanserer Superdeal: 189 kroner for all mobilbruk ut året.

Selv for dem som nesten ikke bruker mobiltelefonen, er det vanskelig å komme unna at dette er svært gode tilbud. Og for dem som ringer, tekster eller surfer mye, så er det tusenvis av kroner å spare.

>>>Slik ringer du gratis

Thomas Sandaker i One Call og Christian Sæterhaug i Tele2 vil begge de større mobilselskapene til livs. (Foto: One Call/Tele2)
Thomas Sandaker i One Call og Christian Sæterhaug i Tele2 vil begge de større mobilselskapene til livs. (Foto: One Call/Tele2)

Fri bruk ut året

- Tilbudet har blitt veldig godt mottatt. Den første dagen vi lanserte, hadde vi opp mot 5.000 nye bestillinger, sier Sandaker.

One Call Gavepakka legger ingen begrensninger på hvor mye du kan bruke telefonen, men egne priser gjelder for bruk i utland, trafikk til og fra utenlandske numre og for spesialnumre.

Kunder som bestiller Gavepakka, vil automatisk bli overført til One Call Folkepakka over nyttår dersom de ikke velger et annet abonnement. Det står de imidlertid helt fritt til å gjøre.

Kunder som bestiller Tele2 Superdeal, vil bli videreført til et abonnement til 199,- per måned, akkurat det samme som One Call Folkepakka koster i dag, men som inkluderer flere ringeminutter, flere SMS og mer datatrafikk for samme prisen.

One Call-kunder ringer med One Calls eget nett der dette finnes og med Telenors nett andre steder i landet.

Tele2 bruker NetComs nett, men er i gang med å bygge eget nett.

Se også: Billig med mobil i Norge

Ingen bindingstid

Abonnementer i seg selv har ikke bindingstid. Bindingen gjelder bare dersom du kjøper en subsidiert mobiltelefon. Dette betyr at du som forbruker kan bytte abonnement akkurat når du ønsker det.

Eksisterende One Call-kunder kan også benytte seg av tilbudet.

- Det eneste vi krever, er at de bytter i et månedsskifte. Dette har med faktureringen vår å gjøre, forklarer Sandaker.

Finnes det eksempler på kunder som med dette tilbudet ringer enormt mye?

- Det er for tidlig å si, men vi håper de gjør det. Vi håper de ringer dem de ikke ellers tar seg råd til å ringe, sier Sandaker.

Vil ta rotta på de store

Sandaker sier at de først og fremst anser de største mobilselskapene NetCom og Telenor som sine hovedkonkurrenter. De vil kjøre beinhardt på å opplyse kunden om hvor billig det faktisk er mulig å ringe.

Og det er faktisk mulig å betale svært lite for mobilbruk i Norge i dag. Konkurransen i mobilmarkedet presser prisene, og med noen av selskapene kan du faktisk ringe helt gratis.

Ludo Terningkast 6 - hvordan kan det være SÅ billig?


DinSides jevnlige stikkprøver av mobilmarkedet viser også en tendens: De store er dyrest, mens det er penger å spare på å velge abonnementer fra de mindre mobilselskapene.

Sjekk hvor billig du kan ringe med vår MOBILKALKULATOR!
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Damien Hirst

For the Love of God
For the Love of God
 • Galleripris:
  45 000,-

Runi Langum

Lilje
Lilje
 • Galleripris:
  3 600,-

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
 • Galleripris:
  5 500,-