Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?

De beste bærbar-tilbudene, sept/okt 2010

Bærbare blir bedre og billigere - vi har vurdert bærbare PC-tilbud til 5000 kroner.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

Du kan gjøre det samme med en PC til 5000 kroner i dag som med en betydelig dyrere maskin før sommeren.
DinSide Utvalget av bærbare blir stadig større, og de bærbare har snart fortrengt de stasjonære. Til det man regner som vanlig bruk er en bærbar mest praktisk for de fleste. Den trenger ikke egen plass, den kan ryddes bort etter bruk, man kan flytte seg dit man vil, ta den med på kafé eller på hytta - lista er lang.

Men hva må man ut med for å få en brukbar maskin?

Er 5000 nok?

Tidligere har vi satt prispunktet for våre sammenligninger og tester til 6000 kroner. Da har man kunnet forvente kurante produkter som ikke bare er på tilbud begrenset i tid.

Men konkurransen er hard, og bruken endrer seg mindre enn teknikken. Det betyr at du kan gjøre det samme med en PC til 5000 kroner i dag som med en betydelig dyrere maskin før sommeren.

Og utvalget er stort.

Vi har plukket ut maskiner til rundt 5000 kroner fra 9 av de største nettbutikkene. De fleste har priset seg en krone, femmer eller tier under, men vi har også tatt med en som ligger 99 kroner over.

>> Gå direkte til oversikten over maskinene


Hva får du?

Maskinene har skjermer på 15,6 tommer i bredformat, bortsett fra en som har 17,3-tommers skjerm. Ingen av maskinene har full HD oppløsning, men 1366 x 768 (17-tommeren har 1600 x 900).

Det som ellers teknisk sett skiller er prosessoren, grafikken samt størrelsen/hastigheten på harddisken. Ellers er det noen forskjeller i minne, nettverkshastighet og tilkoblingene.

Hva som er viktige forskjeller vil variere med bruksområdet. Hvis du aldri skal koble den bærbare til TV for å se film er det ikke behov for HDMI ut. Dessuten går det også greit å koble til andre skjermer med VGA, selv om det krever enda en kabel og litt mer plunder for å koble til lyd i tillegg.

Gigabit nettverk er ikke viktig hvis maskinen din aldri blir koblet til noe nettverk annet enn trådløst. Og forskjellen mellom 802.11g og 802.11n merker du sjelden når det er snakk om å koble seg til Internett, men ved kopiering til/fra en annen maskin på samme trådløse nett vil det være merkbart - ved godt signal, vel og merke.

Grafikkløsningene er ikke de kraftigste på maskiner i denne prisklassen, men de vil fint klare videoavspilling (også HD) og enkle spill. En av maskinene utmerker seg dessuten med en kraftigere grafikkløsning enn de andre.

Når det gjelder vekt varierer denne innenfor en halv kilo for 15,6-tommers maskinene - den letteste veier 2,2 kilo mens den tyngste veier 2,7. 17-tommeren veier 3,3 kg.

>> Les videre: Her er maskinene vi har plukket ut

Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Kjell Nupen

Sentimental reise
Sentimental reise
 • Galleripris:
  9 000,-

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
 • Galleripris:
  5 500,-

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
 • Galleripris:
  20 000,-