De beste bærbar-tilbudene, sept/okt 2010

Publisert: Onsdag 29. september 2010 kl 14:36

Bærbare blir bedre og billigere - vi har vurdert bærbare PC-tilbud til 5000 kroner.


Du kan gjøre det samme med en PC til 5000 kroner i dag som med en betydelig dyrere maskin før sommeren.
Dinside Utvalget av bærbare blir stadig større, og de bærbare har snart fortrengt de stasjonære. Til det man regner som vanlig bruk er en bærbar mest praktisk for de fleste. Den trenger ikke egen plass, den kan ryddes bort etter bruk, man kan flytte seg dit man vil, ta den med på kafé eller på hytta - lista er lang.

Men hva må man ut med for å få en brukbar maskin?

Er 5000 nok?

Tidligere har vi satt prispunktet for våre sammenligninger og tester til 6000 kroner. Da har man kunnet forvente kurante produkter som ikke bare er på tilbud begrenset i tid.

Men konkurransen er hard, og bruken endrer seg mindre enn teknikken. Det betyr at du kan gjøre det samme med en PC til 5000 kroner i dag som med en betydelig dyrere maskin før sommeren.

Og utvalget er stort.

Vi har plukket ut maskiner til rundt 5000 kroner fra 9 av de største nettbutikkene. De fleste har priset seg en krone, femmer eller tier under, men vi har også tatt med en som ligger 99 kroner over.

>> Gå direkte til oversikten over maskinene


Hva får du?

Maskinene har skjermer på 15,6 tommer i bredformat, bortsett fra en som har 17,3-tommers skjerm. Ingen av maskinene har full HD oppløsning, men 1366 x 768 (17-tommeren har 1600 x 900).

Det som ellers teknisk sett skiller er prosessoren, grafikken samt størrelsen/hastigheten på harddisken. Ellers er det noen forskjeller i minne, nettverkshastighet og tilkoblingene.

Hva som er viktige forskjeller vil variere med bruksområdet. Hvis du aldri skal koble den bærbare til TV for å se film er det ikke behov for HDMI ut. Dessuten går det også greit å koble til andre skjermer med VGA, selv om det krever enda en kabel og litt mer plunder for å koble til lyd i tillegg.

Gigabit nettverk er ikke viktig hvis maskinen din aldri blir koblet til noe nettverk annet enn trådløst. Og forskjellen mellom 802.11g og 802.11n merker du sjelden når det er snakk om å koble seg til Internett, men ved kopiering til/fra en annen maskin på samme trådløse nett vil det være merkbart - ved godt signal, vel og merke.

Grafikkløsningene er ikke de kraftigste på maskiner i denne prisklassen, men de vil fint klare videoavspilling (også HD) og enkle spill. En av maskinene utmerker seg dessuten med en kraftigere grafikkløsning enn de andre.

Når det gjelder vekt varierer denne innenfor en halv kilo for 15,6-tommers maskinene - den letteste veier 2,2 kilo mens den tyngste veier 2,7. 17-tommeren veier 3,3 kg.

>> Les videre: Her er maskinene vi har plukket ut


bærbar pc pc

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil