Mobileye varsler når avstanden frem til bilen foran blir mindre enn 0,6 sekunder. (Fotofikling: Per Ervland)

Mobileye varsler når avstanden frem til bilen foran blir mindre enn 0,6 sekunder. (Fotofikling: Per Ervland)

Kan denne redde liv?

Publisert: Søndag 12. september 2010 kl 17:00

Mobileye sin C2-270 T er et nytt produkt i rekken av ting som hjelper deg i trafikken.


Dinside Et kamera, en visuell varsler og en høyttaler er det som trengs for å redde liv og forhindre unødvendige kollisjoner, skal vi tro produsenten.

Den senere tiden har det kommet stadig nye hjelpemidler til bilister. Volvo lanserte sine egen versjon, Pedestrian Detection with Full Auto Brake, for noen måneder siden. Mobileye er i samme kategori, dog er forskjellene også tydelige.

Festes til innsiden av frontruten

Mobileye har et kamera som er 6,8 cm langt, 3,9 cm høyt og 3,5 cm bredt, dog uten linse. Både kameraet og den visuelle varsleren er festet til innsiden av frontruten.

Mobileye kan identifisere fotgjengere og motorsykler i trafikken, og forhindre ulykker, skriver produsenten på sin nettside. Har du en eldre bil eller en uten lignende utstyr, kan Mobileye slik gjøre deg til en tryggere bilist.

Se produsentens demonstrasjonsvideo av Mobileye her:


Både på motorvei og i mer urbane strøk skal varslerne fungere som en assistent for sjåføren. Mobileye C2-270 T har fire forskjellige tjenester som hjelper deg som sjåfør. Fotgjenger-varsler, frontkollisjons-varsler, filskifte-varsler og overvåkning av vei.
Her ser du alle varsellysene som Mobileye har innebygget. (Foto: Mobileye)
Her ser du alle varsellysene som Mobileye har innebygget. (Foto: Mobileye)


Flere lignende

Mercedes har et lignende program, PreSafe-systemet, som er mer avansert enn Mobileye. Det er også mange andre produsenter som har lignende utstyr. Men dette kommer altså i nye biler.

En del av Mobileyes merkebeskyttede teknologi har vært integrert i BMW, Volvo, GM og Nissan siden 2007.

OPPDATERT: Mobileye har fått en ditrubutør i Danmark, Bülow & co. Bülow & co opplyser at Mobileye koster 7500 danske kroner.

Samtidig skriver kommunikasjonssjef i Mobileye, Ilan Yavor til DinSide, at det jobbes med det norske markedet.

trafikksikkerhet mobileye mercedes volvo

Nye tester på Dinside

Test: Mercedes GLC 350e ladbar hybrid

Lekker og potensielt rimelig.

Testet: SsangYong XLV

Koreanske SsangYong er tilbake etter flere år med modelltørke. Modellen XLV imponerer med mye, men er den bra nok?

Test av håndsåper: Her er de beste og verste såpene

Men det er ingenting i såpene som er ulovlig!

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil