Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Den siste versjonen av Android, Froyo (Frozen yoghurt) har mange fine nyheter for deg som eier en Android-basert telefon.
Den siste versjonen av Android, Froyo (Frozen yoghurt) har mange fine nyheter for deg som eier en Android-basert telefon.
Android v2.2

Dette er nytt i Froyo

Den nye versjonen gjør Android-mobilen din enda bedre.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide For alle Android-eiere er Froyo et hot ord om dagen - den siste versjonen av Googles operativsystem for mobiltelefoner er blitt å finne på stadig flere telefoner, og tidligere denne måneden begynte utrullingen til brukere av HTC Desire.

Har du en slik uten å ha fått oppdateringen? I så fall bør du gå til innstillinger=>om telefonen=>oppdatering av systemprogramvare og trykke på knappen for å sjekke manuelt. Nedlastingen er rundt 90MB, så sørg for å være tilkoblet et WLAN med mindre du har et telefonabonnement som inkluderer en god porsjon datatrafikk.

Google har allerede rullet ut Android v2.2 til sin Nexus One-modell og Samsung Galaxy S-eiere får sin variant i september.

Vi har kjørt Froyo et par uker på HTC Desire nå og er godt fornøyde med oppdateringen. Telefonen virker generelt raskere enn før, enkelte redaksjonsmedlemmer har opplevd forbedret batterilevetid (ikke undertegnede, som til stadighet finner fiffige applikasjoner som ligger og koser seg i bakgrunnen), og Froyo har også fått en del funksjonalitet som er verdt å sette pris på.

De største nyhetene

Under følger en oversikt over de største nyhetene i Android v2.2 Froyo:

Raskere - På enkelte oppgaver skal v2.2 faktisk være over 4 ganger så rask som forrige versjon av Android. Nettleseren har blitt raskere, og det går også kjappere å bytte mellom applikasjoner.

App 2 SD
App 2 SD
Applikasjoner på SD-kort - Dette er svært velkomment. Tidligere har det kun vært mulig å installere applikasjoner på internminnet til Android-telefoner, men fra og med v2.2 er det nå mulig å installere dem direkte på minnekortet, som gir deg langt større lagringsplass til applikasjoner enn før.

Dog må dette være støttet i applikasjonen, og derfor er det ikke alle applikasjoner som er klare for å kjøre fra minnekort ennå. Vi vil i så måte anbefale applikasjonen App 2 SD, som scanner igjennom programmene du har installert og identifiserer de som støtter flytting til minnekortet. Du finner strekkoden i boksen til høyre (bruk Barcode Scanner på den for å komme direkte til nedlastingssiden).

Android v2.2 lar deg bruke mobiltelefonen som en bærbar WiFi-hotspot. (Foto: Pål Joakim Olsen)
Android v2.2 lar deg bruke mobiltelefonen som en bærbar WiFi-hotspot. (Foto: Pål Joakim Olsen)
Wi-Fi hotspot - Denne nye funksjonen lar deg gjøre telefonen til et trådløst aksesspunkt for andre enheter. Dette fungerer ved at du oppretter et trådløst nettverk andre enheter kan koble seg til, og dermed brukes mobildatanettverket for å få de andre enhetene på nettet.

Dette kan være kjekt hvis du f.eks. har kjøpt deg en iPad uten 3G-tilkobling og har lyst til å bruke den på farten.

Les også: Test av Netcoms 4G-modem

Flash - I motsetning til enkelte andre smarttelefoner, har Android v2.2 full støtte for Flash (og Adobe Air):

Endelig kan du få se reklame på mobiltelefonen også! (Foto: Pål Joakim Olsen)
Endelig kan du få se reklame på mobiltelefonen også! (Foto: Pål Joakim Olsen)


Slik bruker du Chrometophone

 • Sørg for å tillate at applikasjoner installeres fra andre steder enn Android market. Dette gjør du ved å gå til innstillinger, applikasjoner og huke av krysset for ukjente kilder.
 • hit og last ned Android-applikasjonen. Du kan enten gå til adressen med mobiltelefonen, eller med nettleseren for deretter å knipse strekkoden du finner der.
 • Installér applikasjonen på telefonen, kjør den og gå igjennom installasjonen. Der velger du hvilken Google-konto du vil knytte til Chrometophone.
 • Last ned nettlesertillegget. Chrome-utvidelsen finner du her, Firefox-utvidelsen her
 • Hvis du bruker Firefox må du starte nettleseren på nytt.
 • Du har nå fått en knapp ved siden av adressefeltet. Klikk på den for å logge inn på din Google-konto (gjelder første gang). Dette må naturligvis være den samme som den du angav på telefonen.
 • Nå er du klar - trykk på det samme ikonet for å sende en lenke direkte til telefonen.
Cloud push - Dette er funksjonalitet som kan bli meget snasen etter hvert, der nettjenester kan gis tillatelse til å pushe informasjon til telefonen din. Foreløpig finnes det for eksempel muligheter for å sende URL-er direkte til telefonen fra Firefox eller Google Chrome via en egen knapp. I det du trykker på knappen, åpnes nettsiden på telefonen i løpet av et par tideler. I boksen til høyre ser du hvordan du går frem.

Siden Google har kjøpt opp Simplify Media, vil dette etter hvert også komme på Android (er fjernet fra iTunes App Store). Simplify Media lar deg streame musikk du har lagret på PC-en direkte på mobiltelefonen.

Installér Android-programmer direkte fra nettleseren

PIN-kode i stedet for gesture - På Android-plattformen har det til nå ikke vært mulig å låse telefonen med PIN-kode; snarere med en såkalt gesture der du sveiper fingeren innom flere punkter på skjermen. Dette kan nå endres til PIN-kode, som kan være vilkårlig lang slik den er på Apple iOS4.

Bedre Exchange-støtte - Android v2.2 støtter nå auto-oppdagelse av Exchange-kontoen din, kalendersynkronisering og støtte for adresseliste. I tillegg kan e-postadministrator fjernslette epost og tilgang fra telefonen.

Avhengig av hva slags telefon du har, kan det også være andre deler av operativsystemet som er oppgradert. Blant annet er standardkameraet og galleriprogrammet oppgradert, men eksempelvis for HTC har de sine egne applikasjoner til disse funksjonene som da ikke har fått samme overhaling.

Har du oppgradert til Froyo ennå? Del gjerne dine erfaringer med DinSides lesere i kommentarfeltet under artikkelen.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Kjell Nupen

Sentimental reise
Sentimental reise
 • Galleripris:
  9 000,-

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
 • Galleripris:
  2 200,-

Runi Langum

Lilje
Lilje
 • Galleripris:
  3 600,-