Tre elektriske prototyper basert på Boxster er allerede laget

Tre elektriske prototyper basert på Boxster er allerede laget

Porsche jobber med el-sportsbil

Publisert: Fredag 30. juli 2010 kl 06:00

Porsche bekrefter at de kommer til å lage en helelektrisk sportsbil og at prosessen allerede er i gang.


Dinside Informasjonen kommer fra Porsche selv og videreformidles av flere bilmagasiner, blant annet motorauthority.com. Her hevdes det at Porsche allerede har utviklet tre elektriske prototyper basert på Boxster.

Testing neste år

Den systematiske testingen av disse bilene skal begynne tidlig neste år. Det er første og fremst de elektriske komponentene som batterier og motorer som skal testes ut og det er derfor ikke sikkert at en kommende elektrisk sportsbil vil være basert på nettopp Boxster.

Erfaringen man får fra testingen vil kunne være nyttig både i utviklingen av hybrider og helelektriske biler. Men Porsche er på ingen måte ukjente med strøm som drivstoff. Cayenne Hybrid er allerede i produksjon og det er ikke lenge siden man viste frem hybridkonsepet 918 Spyder. I tillegg har man utviklet racerbilen 911 GT3 R Hybrid.

Elektriske konkurrenter

Det faktum at både Mercedes og Audi ser ut til å jobbe mot helelektriske sportsbiler, kan nok være medvirkende til at man vil få fortgang i denne prosessen. Men til tross for at man bekrefter at en elektrisk sportsbil vil komme i fremtiden, legger man ingen konkrete tidspunkter for dagen.

Porsche 918 Spyder


Det er nok derfor ikke usannsynlig at testingen er vel så viktig for superhybriden 918 Spyder som trolig skal i produksjon.

Skikkelig Porsche

Strøm ser ut til å bli det kommende store drivstoffet og Tesla har allerede demonstrert at det kan fungere bra i en sportsbil. Porsche er nok derfor på rimelig trygg grunn når de hevder at bilen må inneha typiske Porsche-kvaliteter.

porsche boxster 918 spyder elbil hybrid prototype

Nye tester på Dinside

Mega-mikado i parken

Finn fram erfaringen fra 90-tallet. Mikado er tilbake.

Libratone One Click og Too

Vi har testet to nye høyttalere fra danske Libratone.

Test av treningsørepropper 2016

Hvilke ørepropper er best til løping og sportsbruk?

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil