Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Tre elektriske prototyper basert på Boxster er allerede laget
Tre elektriske prototyper basert på Boxster er allerede laget

Porsche jobber med el-sportsbil

Porsche bekrefter at de kommer til å lage en helelektrisk sportsbil og at prosessen allerede er i gang.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Informasjonen kommer fra Porsche selv og videreformidles av flere bilmagasiner, blant annet motorauthority.com. Her hevdes det at Porsche allerede har utviklet tre elektriske prototyper basert på Boxster.

Testing neste år

Den systematiske testingen av disse bilene skal begynne tidlig neste år. Det er første og fremst de elektriske komponentene som batterier og motorer som skal testes ut og det er derfor ikke sikkert at en kommende elektrisk sportsbil vil være basert på nettopp Boxster.

Erfaringen man får fra testingen vil kunne være nyttig både i utviklingen av hybrider og helelektriske biler. Men Porsche er på ingen måte ukjente med strøm som drivstoff. Cayenne Hybrid er allerede i produksjon og det er ikke lenge siden man viste frem hybridkonsepet 918 Spyder. I tillegg har man utviklet racerbilen 911 GT3 R Hybrid.

Elektriske konkurrenter

Det faktum at både Mercedes og Audi ser ut til å jobbe mot helelektriske sportsbiler, kan nok være medvirkende til at man vil få fortgang i denne prosessen. Men til tross for at man bekrefter at en elektrisk sportsbil vil komme i fremtiden, legger man ingen konkrete tidspunkter for dagen.

Porsche 918 Spyder


Det er nok derfor ikke usannsynlig at testingen er vel så viktig for superhybriden 918 Spyder som trolig skal i produksjon.

Skikkelig Porsche

Strøm ser ut til å bli det kommende store drivstoffet og Tesla har allerede demonstrert at det kan fungere bra i en sportsbil. Porsche er nok derfor på rimelig trygg grunn når de hevder at bilen må inneha typiske Porsche-kvaliteter.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
  • Galleripris:
    2 200,-

Pushwagner

Sitting down
Sitting down
  • Galleripris:
    12 000,-