Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
 (Foto: Volvo)
(Foto: Volvo)

Her er Volvos nye herregårdsvogn

Det lå i kortene da S60 ble lansert at en stasjonsvogn skulle følge tett på. Her er den.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Stasjonsvognen, unnskyld - herregårdsvognen - er en Volvo-spesialitet og bærer med seg et image av noe romslig, praktisk, solid og trygt - men også traust. Volvo ønsker å substituere "sporty premium" i stadig større grad for sistnevnte, og deri inngår naturligvis en viss grad av dynamisme.

Sportslig

Volvo insisterer da også på det sportslige aspektet og i forbindelse med presentasjonen av det nyeste produktet i herregårdsvogn-serien, nemlig Volvo V60, hevder produsenten at V60 er like sportslig som sedanen - S60. Vår prøvekjøring av S60 kan du lese om her. Ikke nok med det - slutten på en epoke markeres ved at Volvo dropper betegnelsen herregårdsvogn til fordel for Sports Wagon. Vi kjenner fra før denne typen dynamisering av stasjonsvognbegrepet - eksempelvis Alfa med 159 Sportwagon, Kia med cee'd Sporty Wagon og Opel med Insignia Sports Tourer. Vi synes derfor Volvo her taper seg i originalitet.

Livsstil

Men tidene forandrer seg, og jakten på "livsstil-kundene", som geniale marketing-folk kaller dem, er i gang. - Den typiske Sports Wagon-kunden er en potensiell S60-kjøper som ønsker litt mer plass og fleksibilitet uten å kompromisse når det kommer til sportslig design og spennende kjøreegenskaper, sier sjefen for Volvo, Stephen Odell. - Folk som hovedsaklig ønsker mye lasteplass kan vende seg mot V70 eller XC70, presiserer Örjan Sterner, sjefen for eksteriørdesign. For øvrig tilbyr Volvo en stylingpakke som ytterligere skal understreke denne bilens dynamiske karakter.Mest som S60

Størrelsesmessig plasserer nye V60 seg mellom V50 og V70 med sine 463 centimeter i lengden. Når det gjelder motorutvalget er det det samme som for S60. V60 kommer for øvrig naturlig nok med de samme omfattende sikkerhetssystemene som sedanen, med automatisk fotgjengergjenkjennelse og auto-brems, samt radarbaserte antikollisjonssystemer og vimsevarslere.

Volvo har satt seg som mål å selge minimum 50.000 eksemplarer av V60 i året, hovedsaklig i Vest-Europa. Bilen skal bygges på den tradisjonsrike Volvofabrikken på Torslanda ved Göteborg. Den kommer i forretningene til høsten - salgsstart i Norge blir etter planen i oktober.

Mer om V60 når vi etterhvert har fått prøvekjørt den.

V60 er som nevnt stasjonsvognutgaven av S60. Les om vår erfaring med den her.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Silvia Papas

Miami vice
Miami vice
 • Galleripris:
  7 000,-

Nico Widerberg

Samstemt
Samstemt
 • Galleripris:
  4 700,-

Damien Hirst

For the Love of God
For the Love of God
 • Galleripris:
  45 000,-