Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
 (Foto: Cosworth)
(Foto: Cosworth)

Impreza får superbil-ytelser

Cosworth har bearbeidet den allerede spreke Impreza WRX STi. Resultatet er eksplosivt!

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Det er lenge siden Cosworth gjorde mye av seg i bilsammenheng, men mange her i landet vil nok huske de heftige spesialutgavene Ford produserte av Escort og Sierra på 80/90-tallet, med god hjelp fra engineering-firmaet.

Her har de sammen med Subaru produsert den reneste Molotov-cocktail på hjul, nemlig en superpotent versjon av den "sivile rallybilen" Impreza WRX STi.

Les her vår test av Subaru WRX STi.

400 hk

Firerbokseren er blitt redesignet ganske ettertrykkelig med forsterkninger både her og der, endret eksossystem og modifisert turbolader. Resultatet er at boksermotoren, som fortsatt har et slagvolum på 2,5 liter, nå produserer 400 hestekrefter.

3,7 sekunder!

Sammen med Eibach (fjærer) og Bilstein (dempere), har Cosworth også videreutviklet et allerede kompetent chassis som, sammen med bredere hjul på 18-tommers felger og Subarus effektive firehjulsdrift, sørger for en 0-100-tid på fabelaktige 3,7 sekunder. Det er superbil-ytelser, og denne Super-Subaruen skaver dermed et tidels sekund av tiden til såpass som en Mercedes SLS AMG...

England er markedet

Vil du skaffe deg et eksemplar må du hente det fra Storbritannia, eneste marked for denne bilen, som dessuten skal produseres i kun 75 eksemplarer og ikke i elektrisk blått/gull. Tre farger står på programmet: Sølv, mørk grå og rød. Og du må venne deg til høyreratt...

Prisen? Ca. 500.000 kroner i England.

Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Kjell Nupen

Sentimental reise
Sentimental reise
  • Galleripris:
    9 000,-

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
  • Galleripris:
    20 000,-