Audiggle finner ut hva sangen heter

Nå slipper du å lure lenger. Populær tjeneste har gjenoppstått.


Dinside Mange nye mobiltelefoner har enten innebygd støtte for å gjenkjenne musikk, eller muligheten til dette ved hjelp av gratis applikasjoner som kan lastes ned fra nettet. For brukere av iPhone og Android-mobiler er kanskje Shazam mest kjent.

I disse applikasjonene lagres noen sekunder fra mikrofonlyden, deretter sendes lydklippet til en server, som analyserer klippet og returnerer informasjon om sang og artist.

I enkelte tilfeller holder det faktisk å nynne på en melodi, algoritmene som benyttes er i mange tilfeller imponerende presise.

PC-versjonen

Audiggle er en tilsvarende applikasjon, men for PC. Her er det lyden som spilles gjennom PC-høyttalerne som analyseres, og etter noen sekunder får du forhåpentligvis både informasjon om sang og artist, samt lenker til iTunes og Amazon for kjøp og nedlasting.

Konfigurasjon er enkelt. Du velger bare hvilken lydkilde som skal brukes, i utgangspunktet mikrofonen. Hvis du vil analysere musikk som spilles på PC-en, anbefales "Stereo Mix", som i praksis betyr at alle lyder som strømmer ut av lydkortet ditt fanges opp. Ikke alle PC-er har dette valget tilgjengelig, og da velger du eventuelt "Audiggle recorder":Deretter er det bare å ha programmet liggende i bakgrunnen, spille videoklipp fra YouTube, musikkfiler med manglende informasjon om artist- og sang, eller lytte til nettradio, og trykke på "Search"-knappen når du hører noe du liker. Etter kort tid får du forhåpentligvis svaret, under vår lille test klarte Audiggle 5 av 7 spor:Knappen "Explore" gir deg informasjon som er essensielle for enhver kommende blodfan:Du finner mer informasjon om funksjonaliteten og kan laste ned Audiggle gratis fra Audiggle.com.

Les også: Last ned og konverter filmene på direkten

Artikkelen har vært publisert tidligere. Oppdatert sist 28. juli 2013.

musikk mp3

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil