LUGARSJEKKEN: Det beste på Stena Saga: Captain's Class minisuite med fire sengeplasser. (Foto: Per Ervland)

LUGARSJEKKEN: Det beste på Stena Saga: Captain's Class minisuite med fire sengeplasser. (Foto: Per Ervland)

Danskebåtens beste og billigste

Publisert: Torsdag 29. april 2010 kl 13:58

Se de flotteste og de rimeligste lugarene på Stena Saga.


Dinside Skal du reise med en av utenlandsfergene i sommer, enten til Tyskland eller Danmark, men vet ikke helt hvilken? Eller kanskje du bare lurer på hvordan de billigste lugarene ser ut - eller hvordan du kan cruise i sus og dus i de aller flotteste lugarene ombord?

Vi har tatt runden hos utenlandsfergene som seiler fra Oslo, og sett på de billigste og de dyreste lugarene. Først ute var Kiel-båten Color Magic, nå er turen kommet til Stena Lines danskebåt Stena Saga.

Stena Saga

Stena Line trafikkerer strekningen Oslo-Fredrikshavn, og etter at Color Line la ned jyllandslinjen fra Oslo i mai 2008, er Stena Line enerådende på strekningen fra hovedstaden til Jylland. De seiler tur-retur sju dager i uka i sommersesongen, og seks dager i uka ellers i året. Og Stena Saga står for all transport på strekningen; det er nattseiling fra Oslo til Fredrikshavn, og dagseiling på returen.

Stena Saga er bygget i 1981, og er senere pusset opp i to omganger; en i 2003 og sist i 2005 - hvor fellesområdene fikk en oppgradering.

Vi har vært ombord og sett på de flotteste og de rimeligste lugarene. Du kan se bilder av de ulike lugarene i bildegalleriet:Økonomiklasse

De rimeligste lugarene ombord ligger på dekk 2, under bildekk. Det finnes 66 slike økonomilugarer, som for øvrig alle har dusj og toalett på lugaren.

- De er populære i den grad at det er billigst, sier produktkoordinator Stiann Bredesen i Stena Line Norge AS. Reisende som reiser på budsjett, har en tendens til å velge denne typen lugar, sier Bredesen til DinSide.

De aller billigste lugerene ligger altså under bildekk. Standardlugarene er av samme størrelse og helt like økonomilugarene - eneste forskjellen er at økonomilugarene ligger under bildekk og standardlugarene er hevet over bildekk.

Minicruise i økonomilugar koster fra 800 kroner for fire personer, avhengig av avreisedag og sesong. I standard innvendig 4-sengs lugar koster det fra 1.000 kroner for fire personer. Skal du på tur i skoleferiene, når det er Barnas Båt, kan du slippe enda billigere unna: Da koster det 400 kroner for minicruise i en 4-sengs økonomilugar, eller 1.190 kroner for en standard 4-sengs lugar uten vindu (prisene er per lugar). I sommer er det Barnas Båt fra 18. juni til 21. august.

København eller Hirtshals: Like langt til Legoland

For dere som skal på tur med bilen i sommer, koster det fra 490 kroner for fem i bilen, en vei. Utgifter til lugar tilkommer dersom dere seiler om natten eller dersom dere ønsker lugar på dagseilingen. Økonomilugar koster da 700 kroner per seiling (i sommerferien). Da blir prisen 1.680 kroner for fem-i-bilen tur-retur med økonomiklasselugar på utreise og ingen lugar på hjemreise (dagseiling). Dersom du får tak i de rimeligste billettene, vel å merke.

- Våre priser er som flyselskapenes: Jo tidligere man bestiller, jo billigere er det, sier Stiann Bredesen til DinSide.

Det kan dermed lønne seg å være tidlig ute, dersom du vet at du skal på tur i sommer. Vær oppmerksom på at det også her, på samme måte som med flybilletter, er slik at det er begrensninger og mindre fleksibilitet forbundet med den billigste billettkategorien.

- Det begynner faktisk å bli litt fullt i mai, og til og med i juli, sier Bredesen.

De flotteste lugarene

De aller flotteste lugarene på Stena Saga, er Captain's Class. Disse lugarene ligger i et avskilt område helt foran i båten, og du kommer kun inn på det lukkede området med nøkkelkort for Captain's Class. Her er det også en egen salong, hvor det også serveres gratis kaffe og wienerbrød for captainsclass-gjestene hver morgen.

- Her bor gjerne par som er på minicruise, som synes det er fint å spandere litt luksus på seg selv - noe som nordmenn er flinke til - og det blir det mer og mer av, sier produktkoordinator Stiann Bredesen. Det kan også være barnefamilier som ser mer på reisen som en del av ferien - de bruker også Captein's Class mye, særlig i skoleferiene, sier Bredesen.

Det koster fra 2.000 kroner for minicruise i Captain's Class avhengig av avreisedag I skoleferiene er prisen 2.290 kroner per lugar (fire sengeplasser). Lugartillegget for Captein's Class i forbindelse med transportreise - for eksempel fem i bilen - er 2.100 kroner i sommerferien og 1.900 kroner ellers i året. Bilpakke med fem i bilen og Captain's Class-lugar i sommer koster da fra 3.080 kroner tur-retur, avhengig av hvilket bilpakketilbud du får karret til deg.

Comfort Class Plus er nestbeste lugarkategori. Minicruise i denne lugarklassen koster 1.690 kroner i skoleferiene, og fra 1.400 kroner ellers i året - avhengig av avreisedag. Ved bestilling av transportreise er lugartillegget for denne lugarkategorien 1.500 kroner i sommerferien og 1.300 kroner ellers i året. Bilpakke og Comfort Plus-lugar koster i sommer fra 2.480 kroner - avhengig av om du greier å slå kloa i de rimeligste bilpakkene.

- De kom i fjor, og de er veldig populære, sier Stiann Bredesen.

Her er det dobbeltseng, på noen også ekstraseng, TV, gratis internett-tilgang og minikjøleskap med innhold - men husk: Minikjøleskapet blir ikke fylt opp på returen.

Pristest: Her får du billigst taxfree

- Stena Line har hatt rykte på seg for å være mye fest og fyll. Er det slik?

- Dersom man reiser i helg, er det preg av helg ombord. Men dette fungerer mye på sesonger. Om sommeren er det mye familier, og det er en helt annen stemning - da er det veldig stille og rolig. Og når det er temacruise, som vi kjører nå, er det noe helt annet. Men folk oppfører seg bedre og bedre, sier Stiann Bredesen i Stena Line til DinSide.

danskebåten cruise stena line norden

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil