Filene fra Office 2007 og nyere lar seg ikke lese på alle maskiner helt uten videre.

Filene fra Office 2007 og nyere lar seg ikke lese på alle maskiner helt uten videre.

Åpne docx uten siste versjon av Office

Publisert: Søndag 21. mars 2010 kl 06:00

Slik får du åpnet de nyeste Office-filene.


Dinside Siden Microsoft slapp Office 2007, har de nye XML-baserte dokumentformatene (OOXML) vært standard både i Word, Excel og Powerpoint.

Mens Office-dokumentene tidligere har vært av typen .doc, .xls og .ppt, har de nye variantene fått tilføyd en x, altså .docx, .xlsx og .pptx.

De blir stadig mer utbredt, og om du bruker et annet operativsystem enn Windows eller ikke har Office-versjon nyere enn Office 2007, får du ikke åpnet filene helt uten videre.

Her er noen alternativer hvis du har behov for å åpne filer av denne typen:

OpenOffice.org

OpenOffice.org er en helt gratis kontorpakke basert på åpen kildekode, og som finnes både for Windows, OS X og Linux. Siden versjon 3.0 har denne kontorpakken også fått muligheten til å åpne de nye Office-filene, samt lagre filer i det samme formatet.

DinSide har skrevet om siste versjon, OpenOffice.org versjon 3.2, og du kan laste ned kontorpakken fra OpenOffice.org sine nettsider.

Google Docs

Dersom du ikke er så lysten på å laste ned og installere en hel kontorpakke, kan også Googles kontorpakke på nett åpne Office-filene. Alt du da trenger å gjøre er eventuelt å opprette en konto hos Google hvis du ikke har en fra før (gratis) og trykke på upload-knappen rett under logoen, som anvist på bildet til høyre. Merk dog at Google Docs ikke kan lagre filer i OOXML-format.

Les også: Nå kan du lagre alle filtyper hos Google

Hvis du har gammel Microsoft Office

Hvis du er Windows-bruker og fortsatt sitter på en gammel versjon av Office, kan du installere Microsoft Office Compatibility Pack, som gjør at din gamle Office-versjon både kan lese og skrive disse filtypene.

Konvertér fila

Vi har tidligere skrevet om tjenesten Zamzar, som var en av våre 25 favorittnettjenester for et par år tilbake.Zamzar er like aktuell i dag, og kan konvertere mengder av filformater (både dokumenter, musikk, video, bilder etc.) til ønsket filformat. Du trenger bare å laste opp fila og velge ønsket format, f.eks. .doc dersom du laster opp en .docx-fil.

URL: http://www.zamzar.com/

microsoft annet konvertere office

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil